Hannah Birgersson

Namn: Hannah Birgersson

Kurs: MIKAs Makeup Academy, kursen i nov/dec -10

Yrke idag: Hår och makeup artist på MIKAs LOOKs

Stad innan kursstart: Skövde

Hemsida/agentur: Hanna Birgersson på Mikas Looks

På vilket sätt fångade M M A ditt intresse?
Jag hade frilansat som stylist under några år och fick då och då under den perioden även flera makeup-jobb. Jag kände att jag brann för makeupen mycket mer än stylingen och började leta utbildningar i Sverige. Jag besökte flera skolor och kände på en gång när jag kom till MIKAs Makeup Academy att den kursen var rätt för mig. Träffade Linda Mehrens och fick ett mycket bra intryck av både henne och skolan. Det var seriöst, och jag kände att Linda la ner sin själ i utbildningen. Det fanns en plats kvar i kursen som började tre veckor senare och jag tvekade inte. Är så oerhört glad att jag följde mitt hjärta och min intuition.

Vad uppskattade du mest med utbildningen?
Allting gjordes noggrant. Vi fick lära oss grunderna inom makeupen, hur man lägger en perfekt bas och hur man gör ett sotat öga mm. Jag lärde mig en ny teknik och insåg att det lilla jag kunde innan inte var mycket. Vi fick tillgång till skolan efter skolans slut, och jag var där varje eftermiddag/kväll och övade och övade. Jag la ner hela min själ i utbildningen. Det var både skratt och tårar:)

Vad har du jobbat med efter utbildningen?
Efter kursen så fick jag möjlighet att assa på ELLEgalan. Vilket gav mig en inblick i modevärlden.
Jag tog kontakt med Camilla på MIKAs och visade upp mitt slutarbete. Vi hade sedan ett samarbete, och hon gav mig chansen att få assistera många av de största makeupartisterna som vi har i Sverige. Jag lärde mig otroligt mycket. Efter ett år bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på makeupen och idag är jag representerad av MIKAs LOOKs. Vilket jag är väldigt stolt över.

På vilket sätt har skolan hjälpt dig in i yrkeslivet?
Vi fick redan under kursen komma ut och jobba som makeupartister. Vi fick assistera på olika visningar och fick då oxå chansen att knyta kontakter med fotografer, stylister och makeupartister. Skolan hade även gästlärare som berättade om livet som makeup artist.

Framtidsplaner
Jag vill fortsätta att jobba som makeup artist. Jag har hittat mitt kall i livet. Det är det här jag brinner för och det här jag är bäst på. Jag är så glad över att jag gick på MIKAs Make up Academy. Jag har den absolut bästa utbildningen i ryggen.

Puss och kram

 

Kommentera »

Speak Your Mind

*

STIPENDIER, ELEVER, PRAKTIK & PORTFOLIO