Kursplan – Hårstylist

Hårstylist

Basic Foundation – Hair styling

 

Utbildningstillfälle 1
Stockholm & Göteborg
Grundkurs, 2 helger (dagtid 09-17)
Helg 1: 7-8/4 2018 +
Helg 2: 14-15/4 2018

Utbildningstillfälle 2
Stockholm & Göteborg
Grundkurs, 2 helger (dagtid 09-17)
Helg 1: 27-28/10 2018 +
Helg 2: 3-4/11 2018

KAI EDUCATION
Under 4 dagar, uppdelat på två helger guidar KAI dig genom hårstylingens grunder. Vi går igenom verktygs- och produktlära. Vi lär oss vikten av att att förstå hur ett hår blir blankt och hur vi skapar volym. Lockar, vågor, flätor och twists gås igenom och det är alla tekniker som är vardag i en hårstylist liv. KAI är kreativa och så ska även du kunna vara- därför går vi självklart igenom användandet av löshår och hårdelar.
Efter 4 dagar med KAI har du lärt dig sju grundpelare i stylingens värld och du kommer känna dig redo att börja arbeta med hår.

KAI EDUCATION
DAG 1
Vi går igenom hårstylingens grunder och vilka redskap vi kan använda för att nå våra mål. Vi börjar förstå hur ett hårstrå är uppbyggt och vi lär oss grunderna i sektionering. Vi går igenom hur vi tar bort växtriktningar samt hur vi skapar volym och textur.

DAG 2
Vi går igenom de olika sätten att bygga bas och fästen i håret och detta leder oss in på både flätor, tupering och knepen bakom ”the perfect ponytail”.

DAG 3
Vi pratar hemligheter kring lockar och vågor och går igenom varför vi alternerar eller följer samma riktning på lockarna. Hur får du lockarna att hålla och vad är egentligen skillnaden på att hålla tången vertikalt eller horisontellt?

DAG 4
Löshår, hårdelar och peruker. Allt som en obotlig kreatör älskar och behöver. KAI lär dig när du ska använda vilket löshår och hur du ska fästa det.

Vid frågor vänligen kontakta oss på info@makeupacademy.se

STIPENDIER, ELEVER, PRAKTIK & PORTFOLIO