Makeup Artist utbildning Stockholm – Göteborg

Utbilda dig till Makeup Artist i Stockholm


Få yrken i världen öppnar så många dörrar och möjligheter som Makeup Artist. Yrket ger dig chansen att resa till exotiska platser, träffa inspirerande människor samtidigt som du får utlopp för din kreativitet. Sist men inte minst får du se resultatet av ditt arbete i tidningar, på omslag, i reklam, musikvideor, TV, film, på artister och på nöjda kunder!

MAKEUP ACADEMY är stolta över att kunna erbjuda intensiva yrkesutbildningar i makeup.
Genom våra utbildningar får du, inte bara kunskaperna du behöver för att lyckas som professionell makeup artist, utan också en direkt länk till allt som händer i branschen. Tack vare vårt mycket nära samarbete med Sveriges ledande makeup artister, modellagenturer, TV, produktionsbolag, detaljhandeln (dvs. butiker, varuhus och världsledande makeupmärken) samt makeupagenturer får du möjligheten att börja bygga ditt kontaktnät redan under utbildningstiden. Vi arbetar också aktivt för våra elever efter utbildningen för att så många som möjligt ska kunna komma ut och arbeta med sin dröm!

INNEHÅLLET I MAKEUP ARTIST-UTBILDNINGEN

Våra utbildningar i Stockholm och Göteborg är identiska då vi följer samma kursplan och varje vecka har kvalitetssäkring i båda städer.
Utbildningen innefattar 10 veckors studier på heltid. Måndag-fredag 09.00-15.00 + en helg (slutfotograferingen) vilket motsvarar 300 timmar.

Vi koncentrerar oss på tekniker och produkter som är viktiga att kunna för att du ska klara av att hantera vilken makeup som helst, på vem som helst. Skulle du som elev mot all förmodan inte hänga med i ett moment, ser vi till att du får extra hjälp för att komma ikapp. Det är dock viktigt att du följer våra instruktioner och förstår att det krävs mycket övning till varje moment. Tillsammans ska vi nå dina mål!

En dag på MAKEUP ACADEMY kan se ut som följande:
09.00 är alla elever på plats och har packat upp sina produkter och redskap. Läraren visar ett bildspel och går igenom momentet teoretiskt där eleverna får möjlighet att anteckna. Därefter visar läraren momentet praktiskt på modell. Efter detta arbetar eleverna och lägger makeup på varandra i lärarledda lektioner fram till kl.15.00.
Vi bryter för lunch varje dag kl.12.00-13.00.
Dagen avslutas kl.15.00.
De dagar vi går igenom nya moment samlar vi ihop gruppen innan dagen är slut och diskuterar vad som har varit svårt och hur vi kan hjälpa varandra att på enklaste sätt komma vidare.

Utöver den praktiska utbildningen får du även en föreläsning fylld med modehistoria. Vi går igenom designers, makeup, hår, tidningar, fotografer, kläder m.m. från 1910 och fram tills idag. Det blir lektioner med Kosmetisk kemi, Handel och Starta eget. Du får bygga CV och lära dig att göra Moodboards.

Du kommer att få uppgifter ledda av oss på skolan där målet är att du ska lära dig känna till vilka som arbetar i branschen. Det är viktigt för oss att du som elev är väl förberedd när du går ut skolan på hur och vilka du ska kontakta för framtida jobb.

Halvvägs in i kursen genomförs enskilda utvärderingssamtal där du som elev får ventilera dina åsikter och även få guidning i hur du ska nå dina mål. Dessa samtal är enormt viktiga för oss eftersom vi vill att du som elev ska vara nöjd under hela din tid hos oss och få hjälp i hur du ska kunna arbeta som makeup artist efter utbildningen.

Genom hela utbildningen får du feedback på ditt arbete för att utvecklas och bli en självsäker makeup artist.

I varje kurs får du som elev arbeta i två dagar med att skapa bilder till din portfolio, både i färg och svartvitt. Du får jobba med en professionell modefotograf och med professionella modeller från ledande modellagenturer! Vi tillhandahåller även en hårstylist, så att du bara behöver koncentrera dig på din makeup!

Som elev hos MAKEUP ACADEMY får du träffa många intressanta människor som är verksamma i olika branscher inom skönhet och makeup. Bl. a. får du möjlighet att besöka MIKAs Modellagenturs avdelning för makeup artister och hårstylister, MIKAs Looks i Stockholm och Lind Models i Göteborg. (Eller så kommer agenten till oss). Vid detta mötet pratar vi om hur det är att arbeta som frilansande makeup artist via en agent. Du får höra historier om hur andra makeup artister har gått till väga. Du får svar på alla frågor som; Hur går man med i en agentur? Vad ska man ta betalt? Hur går det till när man ska assistera? mm. Detta för att du ska få förståelse för hur det ser ut i verkligheten, hur du kan jobba i modebranschen och hur du gör karriär. Framför allt så får du en chans att knyta nya kontakter som är ovärderliga!

I slutet av kursen får vi även besök av UMG (United Media Group). UMG är den största leverantören av säljpersonal till bl.a LÒreal och Maybelline NY.
I varje kurs tilldelas en elev ett Stipendium från UMG som ger en direktanställning! En fantastisk möjlighet för dig som elev att direkt komma ut i arbete! Att arbeta för UMG innebär att du är säljstöd, konsulent eller ambassadör vid deras uppdrag!
Alla elever på MAKEUP ACADMEY får träffa UMG och har möjlighet att söka dit efter utbildningen.

Sista dagen på utbildningen får du din belöning för allt ditt hårda slit, ditt Diplom! Det är ett certifikat som bevisar att du utbildat dig till makeup artist hos oss på MAKEUP ACADEMY! Vi vet av erfarenhet att eleverna som gått hos oss känner en enorm stolthet när de kan visa upp för arbetsgivare och kunder att de har utbildat sig just hos oss. Vi har ett gott rykte och branschen vet att elever som kommer från oss levererar 100% oavsett uppdrag! Du får dina portfoliobilder digitalt så att du direkt kan börja bygga din portfolio och söka jobb!

Ta gärna del av Makeup Artist utbildningens detaljerade kursplan. Här kan du läsa om vad du kommer att lära dig och exakt om vad vi gör dag för dag!
KURSPLAN

UTBILDNINGENS LÄRARE

Grundare av MAKEUP ACADEMY är Linda Mehrens Flodin. Hon har 27 års erfarenhet inom kosmetikbranschen och har arbetat som professionell makeup artist sedan 1998 (i 19 år). Linda har arbetat som konsulent för Lancôme, varit resande säljare för Christian Dior och mellan 2008-2014 var hon Maybelline NY´s officiella Makeup Artist i Sverige. Linda har varit representerad av agenturen MIKAs Looks i 17 år. Linda har jobbat med allt från tidningar till artister, TV- produktioner, reklam och kataloger. Du har säkert sett hennes jobb i t.ex. Elle, Damernas Värld, DV Mode, Dansk, Tush, Stadium, Acne Studios, H&M mm. Lindas kunder har varit alla från toppmodeller till Drottning Silvia, Bea Åkerlund, Carola, Molly Sims, Helena Seger och många fler. Läs mer om vår grundare LINDA MEHRENS FLODIN.

Utbildningsansvarig på MAKEUP ACADEMY är Johanna Seiborg.
Johanna är en av Sveriges mest uppskattade makeup artister och ger alltid 100% för alla elever. Johanna arbetar med kunder som Weekday, Bergs Bärbara Talkshow, Radar Magazine, Boon Magazine, Intro/Muse, Sthlm Fashion Week, Beckmans Shcool of Design m.fl.

Emike Szanto- Lärare Göteborg

Elin Söderlund- Lärare Göteborg

Lisa Odén Christisson- Lärare Stockholm

Elvira Brandt- Lärare Stockholm

ARBETSMARKNADEN EFTER UTBILDNINGEN

Det finns inga begränsningar för vart vår utbildning kan ta dig! Det är klart att det inte är lätt att få ett jobb idag, vilken utbildning du än skaffar dig, men genom att gå hos oss kommer du att bli medveten om vad du behöver göra för att ta plats före alla andra i en bransch som är väldigt populär att arbeta i. Du bestämmer själv hur hårt du vill kämpa och vi lovar att vi hjälper de mest dedikerade att nå sina mål och drömmar!

Genom vår utbildning kan du arbeta med mode, reklam, TV, film och artister i både stillbild och rörlig film. Du kan välja att vara verksam i butik eller på salong. Du kan starta eget företag, frilansa eller ta anställning, det är upp till dig.
Vi har ett mycket nära samarbete med makeup märken  och makeup- och håragenturer som gör det lättare för de mest dedikerade eleverna att komma ut och börja assistera de största namnen i branschen. För den som jobbar hårt finns alla möjligheter!

Du alltid välkommen tillbaka till skolan för råd och hjälp. Vi lägger gärna upp en plan för hur du ska komma vidare, granskar din portfolio eller bara tar ett snack över en kopp kaffe. Hos oss blir man en i familjen!
Läs mer under SAMARBETEN, PRAKTIK och TIDIGARE ELEVER.

UTBILDNINGSSTART

Makeup Artist-utbildning
10 veckor + 2 dagar foto (helg).
300h, 9-15, mån-fre.

STOCKHOLM
16/10- 22/12- 2017 (300h, 10 veckor)
15/1 – 23/3 – 2018 (300h, 10 veckor)
26/3 – 8/6 – 2018  (300h, 11 veckor pga. helgdagar)
6/8 – 12/10 – 2018 (300h, 10 veckor)
15/10 – 21/12 – 2018 (300h, 10 veckor)

GÖTEBORG
16/10- 22/12- 2017 (300h, 10 veckor)
15/1 – 23/3 – 2018 (300h, 10 veckor)
26/3 – 8/6 – 2018  (300h, 11 veckor pga. helgdagar)
6/8 – 12/10 – 2018 (300h, 10 veckor)
15/10 – 21/12 – 2018 (300h, 10 veckor)

AVGIFT

Avgift för utbildningen är 75.000 SEK inkl. moms. I kursavgiften ingår anmälningsavgiften och ett startkit med makeup och redskap av blandade märken från NARS, M.A.C, Laura Mercier, ByTerry, Bobbi Brown, Bioderma, NYX mm. till ett värde av drygt 20.000 kr.
Som elev på Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY får du ett M.A.C Student kort som ger dig 20% rabatt i alla M.A.C Pro butiker.
Vi erbjuder dig 10 % rabatt på den världskända makeup artisten Linda Öhrströms unika webbshop! 25 % på Linda Mehrens Makeup Tools och även 20 % rabatt på det ekologiska märket Picaut!

Läs mer om vad som ingår under AVGIFT.

STIPENDIER, ELEVER, PRAKTIK & PORTFOLIO