FÖRSTÅ, TOLKA & HITTA INSPIRATION!

Vad inspirerar oss? Hur tänker vi inför ett jobb?

Vad som inspirerar oss makeupartister varierar såklart. Kanske är det byggnader, växter, fåglar, kläder eller människorna vi möter på stan. Det finns inget rätt och fel och listan kan göras oändligt lång. Under utbildningen på MEHRENS ACADEMY ger vi dig de redskap du behöver för att börja förstå, tolka och hitta inspiration till olika jobb.

Vi lär dig hur du tolkar olika jobb, hur du bör tänka kring olika magasin och kunder. Vad du ska lyssna på och ta in och hur du därefter kan vara med och bolla fram ideér för att skapa rätt makeup till rätt jobb. För det är precis vad det handlar om, rätt makeup till rätt tillfälle.

Det finns inga satta regler för hur en makeup ska se ut, utöver att den alltid ska vara perfekt och att kunden ska vara nöjd. Du som elev får under utbildningen lära dig att skapa makeuper till olika typer av jobb. Reklam, mode, visningar och privatkunder. Det viktigaste är att kunna leverera ett perfekt resultat utifrån vem din kund är och preferenserna dem har. För att förstå vem kunden är behöver man göra research, vilket du kommer att lära dig och göra successivt under hela utbildningen.

Idag på MEHRENS ACADEMY får våra elever tolka olika modejobb, där de utgår från magasin, kund, styling, hår och fotograf för att skapa en makeup som passar. De får beskriva hur dem har tolkat jobbet, hur de har tänkt, arbetat med teknikerna och produktval. De beskriver vad dem har utgått ifrån och vart dem har hittat sin inspiration till att skapa makeupen.

 

Kommentera »

SWEED LASHES BY TERRY!

Gabriella Elio, grundaren av Sweed Lashes har tillsammans med skönhetsgurun Terry de Gunzburg skapat Sweed Lashes By Terry.

Sweed by Terry skapades i fyra olika varianter och vi på MEHRENS ACADEMY har fått möjlighet att testa fransarna! Vi tycker det är så kul att kunna presentera nyheter för våra elever. Det gör att dem får testa på och lära sig hur olika produkter fungerar utöver det som redan finns på skolan. Som ni kanske vet så besöker grundaren Gabriella skolan under våra underbildningar och lär ut dom bästa teknikerna för att fästa fransar!

Varumärket By Terry är skapat av makeupartisten Terry de Gunzburg 1998. Hon var även med och tog fram Touche Éclat under sina 15 år på YSL. Hennes strävan efter kvalitet och personlighet, i makeup och hudvård har lett till ett lyxigt och genuint varumärke.

TERRY FLAIR – Är ett set med dubbla och trippla fransar. Dom kommer i tre olika längder (7mm, 10mm, 12mm) så att man själv kan skapa sin personliga look. Detta set passar därför lika bra till en soft look eller för att få fram en mer intensiv blick.

OEIL DE BICHE – Dessa fransar ger en mer plumping effekt. Fransarna bygger på längden i mitten av ögat och skapar en fin, tät böj. Dom smälter perfekt ihop med dina egna fransar!

TÊTE Á TÊTE – En riktigt everyday frans! En elegant och diskret frans som är super för dig som är ny inom frans-världen eller för dig som bara vill ha naturligt tätare fransar.

Terryfic 3D – Är hitills den mest dramatiska fransen Sweed Lashes har skapat. Den är skapat med en exklusiv 3D-teknik där stråna har placerats omlott varandra. Dessa fransar bygger på längden ut mot yttre ögonvrån vilket skapar en intensiv look.

Egenskapen alla fransar från Sweed Lashes har är att dom är handgjorda med hög kvalité. Fästet på varje frans är väldigt mjukt, vilket gör att att dom är lättare att fästa och anpassningsbara efter ögats form.
Tar du bra hand om dina fransar kan du återanvända dom upp till 10 gånger!

Alla dessa fantastiska fransar hitta du på tex Åhlens, Kicks, Elveven.se m.m men självklart på Sweed Lashes egna hemsida.

SWEEDLASHES

 

 

Kommentera »

BACK TO THE 80’S!

”Back to the 80’s” är vad vi har varit på skolorna i Stockholm och Göteborg!

Under makeupartist-utbildningen på MEHRENS ACADEMY så har vi en halvdags föreläsning om modehistoria. Vi går igenom de olika tidsepokerna, hur man klädde sig, hur makeup och hår såg ut, vad som kännetecknar åtalet och kända ikoner. Vid tre tillfällen per utbildning tar vi in makeupartister från branschen som undervisar i de olika årtalsmakeuperna. Makeupartisterna är aktiva och etablerade i branschen och är här för att ge eleverna inspiration och tips från yrkeslivet. Under tre heldagar är de här för att ge våra elever allt och lite till!

80-talet har vi nu haft i både Stockholm och Göteborg, i Göteborg besökte Linda Mehrens eleverna och i Stockholm var Oscar Svensson från MIKAs Looks på plats. Båda undervisade i det fantastiska 80-talet och visade eleverna nya tekniker, mer färg och form!

80-talet sägs vara ”kontrasternas årtionde”. Makeupen handlade mycket om design och man förstärkte uttryck med kraftiga färger och former. Blått, grönt, rött, rosa och turkost var några av de populära färgerna. På dagtid var man fortfarande försiktig gentemot var man vad under kvällstid då det var ”full-on-makeup”. Det var mycket färgglada ögonskuggor och rouge, det viktigaste i makeupen var att färgerna var väl ”blendade” och gick in i varandra så att övergångarna doldes. Färgerna fick gärna ta plats, ögonskuggan och rouget gick ofta upp i ögonbrynen och i hårfästet.

Vi bara älskar 80-talet! Det finns inga hämningar, man får gå all-in och det är glatt och härligt! Kanske har det med alla färger och göra, kanske med musiken som spelades eller den härliga, färgstarka stylingen!

 


80-talet tolkat av vår gästlärare, makeupartisten Oscar Svensson.


Oscar Svensson, makeupartist representerad av agenturen MIKAs Looks. 


80-talet tolkat av vår gästlärare i Göteborg, makeupartisten Linda Mehrens.


Laeticia i 80-tals makeup gjord av elev! 


Eman i 80-tals makeup gjord av elev! 


Carolina i 80-tals makeup gjord av elev! 


Julia i 80-tals makeup gjord av elev! 

Kommentera »

NEMA PROBLEMA FOUNDATION!

Nema Problema Foundation är en välgörenhetsorganisation som arbetar med att stärka integrationen i Sverige!

Välgörenhetsorganisationen Nema Problema Foundation är en ideell organisation som arbetar för att göra världen och Sverige till en bättre plats! Deras huvudsakliga fokus ligger i att stärka integrationen i Sverige genom sysselsättning för nyanlända. Det gör dem bland annat genom forum där etablerade svenskar och nyanlända kan mötas. De har allt från mentorskapsprogram, arbetsförberedande kurser och jobbcoaching/matchning. Förutom att de arbetar för en stärkt integration i Sverige som har de bland annat byggt barnhem i Uganda och Ukraina.

Förra helgen, den 25:november anordnade Nema Problema eventet STHLMSYSTRAR på Rinkeby Ungdomsgård för tjejer i förorten, åldrarna 13-20. Ett event där tjejerna fick hänga, skratta, göra kul aktiviteter och träffa nya vänner.

Linda Mehrens, grundare av MEHRENS ACADEMY brinner för välgörenhet i alla dess former och tvekade inte en sekund på att stötta detta event. Makeupartisterna Rosi och Katarina, tidigare elever på MEHRENS ACADEMY hade med sig fullproppade makeupväskor från skolan och fanns på plats under eventet för att lägga makeup på tjejerna.

Ett riktigt lyckat event där ca 200 tjejer köade för att få makeup och tips! Utöver Makeup-stationen så kunde tjejerna dansa, fika och fotas. De fick även med sig en härlig goodiebag från The Body Shop!


Bilder lånade av Nema Problema

 

Kommentera »

NARS MASTERCLASS PÅ MEHRENS ACADEMY!

Idag hade eleverna på skolan i Göteborg NARS Masterclass!
Märket jobbar med många skolor internationellt, och idag hade dom sin första Masterclass på en skola i Sverige. Vi på MEHRENS ACADEMY är ärade att få vara den första!

NARS bildades för 23 år sedan men ses än idag som ett trendigt och populärt sminkmärke. Vilket är en stor bekräftelse på att dom verkligen lyckats! Dem anses vara ett Fashion Brand som gör omkring 70 visningar om året och är självklart på plats i flertal länder under Fashion Week. Emelie Fritzdorf som är manager för butikerna i Sverige samt en del av deras PRO team kom in med sin fantastiska energi och kunskap och höll i dagens NARS Masterclass. Hon visade två looker dom gjort under Fashion Week i höstas.
Eleverna fick även en inblick på hur visningar går till, vad man ska tänka på.
Emelie delade med sig av sina bästa tips och dom bästa backstage produkterna att ha med sig!

Efter dagen fick våra eleverna en liten goodiebag och en katalog med information om Nars produkter att ta med sig hem.
Ni kan själva gå in och få information eller beställa era favoritprodukter här.
Tack för denna lärorika dag NARS!

LOOK 1
Den här makeup är ifrån looken Nars gjorde under London Fashion Week SS18 för designern Christopher Kane.
Fokuset låg på ”no makeup, makeup look” med skimmrig hy, ruffsiga bryn och bleka läppar!

PRODUKTER LOOK 1

LOOK 2
Den här makeupen är ifrån looken Nars gjorde under New York Fashion Week SS18 för designen Isa Arfen!
Det skulle vara en grafisk liner med egyptiskt intryck. En arabisk kohlpenna som innehåller mycket pigment användes.

PRODUKTER LOOK 2

EN HÄRLIG GOODIEBAG FÖR VÅRA ELEVER ATT TA MED SIG HEM TILLSAMMANS MED EN PRODUKTKATALOG!

Kommentera »

MAC MASTERCLASS MED MASSIMO

Idag fick skolan i Göteborg besök av Senior Artist Massimo, som höll i en MAC Masterclass för våra elever!

Massimo har jobbat som Makeup Artist under 12 års tid. Dom första 3 åren arbetade han på skolan där han själv utbildade sig men har under dom senaste 8 åren arbetat för MAC Cosmetics i olika länder. Massimo kommer ifrån Italien där han arbetade för MAC i Rom under 5 års tid. Han är idag Senior Artist, arbetar på MAC i Danmark och representerar Scandinavien. Som Senior Artist håller du i MAC Masterclasses runt om i världen och representerar MAC under Fashion Week. Han berättar att han själv brukar vara på plats mycket i Milan och Paris under Fashion Week.

Han har idag visat tre looker för våra elever. Diskuterat tekniker, delat med sig av sina bästa tips och gav inspiration inför framtiden för våra elever att ta med sig! Han visade även upp kommande produkter och kollektioner i sina looker som når ut till MAC butikerna under 2018.

Massimo berättar att han inspireras av allt runt omkring sig. Färger i väggar, mönster och kläder får honom att tänka tanken ”hur kan jag använda detta i smink?”. Att stanna och iaktta folk på tex. flygplatsen, hur dom sminkar sig och att det alltid ligger en historia bakom.

Trenderna han ser inför våren 2018 är att färg kommer tillbaka. Färger som är strategiskt placerade kommer bli en stor trend. tex en sotning i plommon färger med en grön penna i vattenlinjen, som han även visade idag. Ögon och hud kommer vara i fokus.

Vi är så glada och fyllda med inspiration efter denna dag tillsammans med Massimo. Vill ni också inspireras så kolla in hans Instagram och Youtubekanal!

TIPS!


Ett tips är att våga testa olika produkter! Bara för att en produkt är avsedd till att användas som eyeliner betyder inte det att du måste låsa dig fast vid det. Idag visade Massimo hur han blandade MAC Fluidliner med Prolongwear Concealer för att få en annan ton samt en krämigare formula för att måla naturliga strån i brynet. Eftersom båda är Pro Longwear produkter så blir det fortfarande en lång hållbarhet!

LOOK 1

Till denna fantastiska ögon makeup användes tre matta färgstarka färger.
Den gula användes för att förstärka den turkosa färgen.
En eye kohl penna i färgen Petrol Blue användes för at måla formen.
Glitter reflects i blått och silver användes under ögat.

 

 

LOOK 2

Till denna look låg fokus mer på hudvård. En enklare look las med klassikt röda läppar och en vattenfast återfuktande bas. För att få den perfekta röda färgen blandade han två olika nyanser, en med kallare ton som han satte form med och en varmare ton mot mitten.

 

LOOK 3

På nästa look användes Waterweight fondation tillsammans med Waterweight concealer. Concealern kommer ut under 2018! Till ögonen Basic Bitch paletten. Pennan Petronella användes till att skapa formen med och färgen Minted i vattenlinjen för att bryta av. På läpparna användes lip pencil i färgen Cyber World tillsammans med en ny variant av liquid lipstick och ett pigment som även dessa snart kommer ut!

 

 

 

Kommentera »

EN HELDAG MED MIA HÖGFELDT!

Idag har vi haft en heldag med makeupartisten Mia Högfeldt, gästlärare för dagens period-makeup!

Underbara, entusiastiska Mia Högfeldt har idag varit på plats på MEHRENS ACADEMY och undervisat i dagens period-makeup, 20-tal!
Mia arbetar som professionell makeupartist och har varit verksam inom mode, skönhet och reklam i över 27 år.
Vi har ställt henne några frågor, läs svaren nedan!

Vad är det bästa med yrket makeupartist? 
”Förr var uppdragen det häftigaste. Att man gjorde storbild på stan, de hetaste kampanjerna, arbetade med de största fotograferna och att man hade många omslag på tidningshyllorna samtidigt. Jag har alltid tyckt mycket om människor. Att få se världen och träffa så många spännande personer har gjort mig rik. Att ha människors förtroende är en ära och det bekräftas gång på gång av kunder. Att de känner sig trygga och snygga i mina händer.
Jag fick den bästa komplimangen av Martina Bonnier: ”Mia, det märks verkligen att du älskar kvinnor..” och så är det.”

Vilka är favoritprodukterna i ditt kit? 
”Min fransböjare: Corner, Eyelash curler, Bas: Face & Body från M.A.C, Primer: Laura Merciers ”Radiance” och Linda Mehrens penslar.”

Vad har du för spännande framför dig just nu? 
”Det är mycket som ska bli klart innan jul, inte minst Nobel 10/12 där jag har ansvar för Victoria Dyring och Jessika Gedin. Ett produktionsbolag har kontaktat mig och och vill arbeta med mig. Vi börjar med en pod om skönhet, det är så intressant. Jag har en ny bok på gång. Jag håller på att ta fram produkter som gör allt enklare för de som bara vill vara sitt bästa jag, för dem som vill hålla det enkelt men snyggt.”

Tre tips till den som är ny i branschen: 
Var beredd på att jobba. Se människor, var ödmjuk och kom i tid. Tro på dig själv! Du måste vara snäll mot dig själv, annars håller du inte så länge. Ta tillvara på alla tillfällen du får att lära dig saker.”

Sista frågan, du är alltid så sprudlande och man möts alltid av positiv energi från dig! Hur gör du och vad gör dig till den fantastiska makeupartist du är? 
”Jag tycker så mycket om människor! Jag tror inte att man ska arbeta med människor om man inte tycker om människor. Jag älskar vad vi kan göra tillsammans och teamwork! Jag får kladda, kleta, vara nära människor och prata. Jag älskar människor och mitt jobb!”

Tusen tack för en fantastisk dag Mia!

Mia Högfeldt på MEHRENS ACADEMY
Mia Högfeldt visar hur man på olika sätt kan tolka 20-talet i makeup.
Mia Högfeldt på MEHRENS ACADEMY
Bilder säger mer än 1000 ord, dagens inspiration. 
Mia Högfeldt på MEHRENS ACADEMY
Mia Högfeldt in action!
Mia Högfeldt på MEHRENS ACADEMY
En av 20-tals lookerna som Mia visade under dagen.

 

 

 

Kommentera »

AMANDA HOLMSTEN – LUNDLUND

Amanda Holmsten är numera representerad av agenturen LUNDLUND, vår stoltet rinner över!

Amanda Holmsten är i grund och botten frisör och i slutet på 2013 bestämde hon sig för att utbilda sig till makeupartist hos oss på MEHRENS ACADEMY. Vi fick under utbildningen lära känna henne och bemöttes ständigt av hennes professionella attityd och ödmjukhet. Vi har följt hennes framsteg från dag 1 och idag är hon representerad av agenturen LUNDLUND som hårstylist, vi kan inte vara annat än stolta! STORT GRATTIS!!

Hårt slit lönar sig! Amanda har alltid varit flexibel, ansvarstagande och positiv. Till en början arbetade hon som kombi och gjorde både hår och makeup, men nu fokuserar hon helhjärtat på hår. Att hon är representerad av LUNDLUND är vi inte alls förvånade över!
Kundurval: Vogue Italia, Tiger Of Sweden, Rodebjer, Monki, Plaza Kvinna, Revs Magazine, Damernas Värld, Odalisque Magazine, All blues, Eton m.fl.

WELL DONE MANDY!!

Amanda Holmsten - LUNDLUND Amanda Holmsten - LUNDLUND

 

 

Kommentera »

BIG & ROUGED @ M.A.C MASTERCLASS!

Idag på MEHRENS ACADEMY har vi haft Jenny Beckman på plats från M.A.C Cosmetics! Hon har inspirerat eleverna med två looker, där hon utgått från de två av de senaste trenderna ”BIG” & ”ROUGED” från MAC.

Idag på MEHRENS ACADEMY har vi haft makeupartisten Jenny Beckman hos oss!
Hon arbetar för M.A.C Cosmetics och har idag haft en inspirerande Master Class för våra elever.

Looken som Jenny skapade utifrån trenden ”BIG” är en sexig, glammig och kaxig med ett Smokey Eye i centrum. Looken som hon gjorde utifrån trenden ”ROUGED” är en mer feminin look där hon arbetar med rosa och blodrött. En krämig look med mycket gloss! Produkterna Jenny har använt till lookerna hittar ni nedan.

Jenny Beckman
Jenny lägger makeupen inspirerad av trenden ”BIG”.

Master Class med Jenny Beckman
Jenny lägger makeupen inspirerad av trenden ”BIG”.

"BIG" - Master Class @ MEHRENS ACADEMY
Slutresultatet av looken som är inspirerad av trenden ”BIG”.

MAC PRODUCTS
Produkterna som användes i makeupen ”BIG”.

"ROUGED" BY JENNY BECKMAN
Jenny lägger makeupen inspirerad av trenden ”ROUGED”.


Slutresultatet av looken som är inspirerad av trenden ”ROUGED”.


Produkterna som användes i makeupen ”ROUGED”.

Kommentera »

BY TERRY’S NYA MASCARA!

Vi har testat höstens nyhet från BY TERRY! Den nya Mascara ”Lash-Expert Twist Brush”!

I morse testade vi den nya mascaran ”Lash-Expert Twist Brush” från By Terry. Det är en av höstens nyheter som kommer att börja säljas online den 6:e december på SkinCity och efter det i butik från och med januari.

Man kan själv välja om man vill ha volym eller längd på fransarna genom att vrida på skaftet. När du vrider skaftet roterar borsten. Den raka borsten används för att ge längd till fransarna och den twistade borsten ger fransarna volym. Två mascaror i en helt enkelt!

Den är innovativ vilket gör det roligare att applicera mascara! Ett stort + för att den är kolsvart och torkar snabbt. ”Längd-borsten” separerar verkligen fransarna. Den är lätt att applicera då mascaraborsten glider igenom fransarna, samtidigt som du kommer åt överallt. När man använder ”volymborsten” så känner man direkt att den ger mer fyllighet till fransrötterna och fransarna blir mer ”ruggiga”.
We love it!

Vi har somsagt testat och nedan ser ni resultaten!Utan mascara.


Mascaraborten i ”längd-läge”.


Resultatet med längdborsten.


Mascaraborsten i ”volym-läge”.


Resultatet med volymborsten.

 

Kommentera »

STIPENDIER, ELEVER, PRAKTIK & PORTFOLIO