Om skolan

MAKEUP ACADEMY grundades 2009 av makeup artisten Linda Mehrens Flodin. Hon driver skolan tillsammans med sin man Martin Flodin som är Studio Manager vilket innebär allt från bokningar av uppdrag för eleverna till möten med kunder och allt annat som rör företaget, skolan och dess lokaler. Martin har tidigare jobbat på ett av Sveriges största TV- produktionsbolag.

Linda har själv lång erfarenhet inom modebranschen och har arbetat som Makeup Artist sedan 1998. Hennes kunder är bland annat. Elle, Damernas Värld, Cosmopolitan, Plaza, TUSH, Lindex, HunkyDory, KappAhl, Marco Polo och H&M. Linda är sedan år 2000 knuten till MIKAs Looks men är även sedan 2008 Maybelline New Yorks Makeup Artist i Sverige. Utöver det har hon arbetat som konsulent för Lancôme, säljare för Christian Dior samt gästföreläst på makeup skolor utomlands. Läs mer om LINDA MEHRENS.

Skolan är belägen i modernal lokaler centralt på S:t Eriksplan, (S:t Eriksgatan 96). Det ger dig som kommer utanför Stockholm möjlighet att lätt hitta hit. Läs mer om LOKALEN.

Våra kurser

Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY erbjuder yrkesutbildningar inom makeup och hår. Vårt mycket nära samarbete med modellagenturer i Stockholm och makeup- och håragenturen MIKAs Looks ger dig en unik möjlighet att komma ut och börja assistera de största namnen i branschen.

Våra hårstylist-utbildningar håller absolut toppnivå. De leds av Hasse Nilsson, ägare av salong NOIR Stockholm, som jobbar med bland annat storheter som Bea Åkerlund och Lady Gaga!

Efter att ha genomfört någon av våra utbildningar finns det inga begränsningar. Du kan välja att arbeta med allt inom mode, reklam, TV och artister inom både stillbild och film.

Om du har ett stort intresse för mode, färg och form är MAKEUP ACADEMY rätta skolan för dig!

STIPENDIER, ELEVER, PRAKTIK & PORTFOLIO