Att välja rätt skola

Att välja rätt skola kan vara ett avgörande beslut på huruvida du kommer att lyckas som makeup artist eller inte.

Ring eller maila till tidningar, agenter, makeup artister mfl. för att få rekommendationer på vart du ska gå!

Kolla upp dina lärare! Vad har de för erfarenhet?
Vad har skolan för kontaktnät? Hur nära jobbar de med branschen?

Besök skolan så att du känner dig bekväm i lokalerna och med de som arbetar på skolan.

• Vad gör tidigare elever?
  • Leder utbildningen till jobb?
  • Hjälper skolan till med praktik?
  • Är det relevant praktik för det du vill jobba med?
  • Jobbar skolan för eleverna även efter utbildningen?

Se till att du får se en utförlig kursplan på vad som händer varje dag du går på skolan.

• Titta på vad du egentligen får utav skolan.
  • Kontakter? Vilka samarbetspartners har skolan?
  • Är det endast ett makeupmärke? Får du de produkter som du verkligen vill arbeta med efter utbildningens slut? Produkter som professionella makeup artister använder?
  • Vad är det för penslar? (makeup artistens viktigaste redskap)

Dina portfoliobilder är viktigare än något annat då det är dessa som avgör om du blir antagen av en agentur eller får ett jobb. För att lyckas som makeup artist är det viktigt att du förstår vikten av att bygga en bra bok (portfolio).
Hur går det till när du ska göra dina slutbilder? Vilken kvalitet är det på portfoliobilderna? Vem är fotografen? Vilka modeller får eleven tillgång till? Vem gör håret på modellerna?

Hur gör skolan för att förbereda eleven på det verkliga arbetet? Hur får du som elev en inblick i en bransch som väldigt få har tillgång till?

Vad kan skolan göra för dig? Vad händer om du blir sjuk och missar tid?

Är gamla elever nöjda med sin utbildning och val av skola?

Ta inte en annan skola för att kursen du vill gå är full. Kompromissa aldrig när det gäller utbildning.

Lita på magkänslan!