Om Linda Mehrens

Linda Mehrens är en driven, kreativ och resultatinriktad entreprenör med 27 års erfarenhet inom kosmetikbranschen. Hennes morfar var en av grundarna av parfymerikedjan Parelle och han var även en av de första som sålde parfym och krämer i Sverige. Linda är tredje generationen i sin familj inom parfymerihandeln.
Linda har 17 års erfarenhet som utbildad makeup artist inom mode och reklam och driver idag MAKEUP ACADEMY som hon grundade 2009.
I MAKEUP ACADEMY utbildar hon, tillsammans med sina kollegor, tjejer och killar till makeup artister samt driver verksamheten tillsammans med sin man Martin Flodin i allt som rör bolaget.

Linda Mehrens har arbetat för flera världskända märken och även varit Maybelline NYs officiella makeup artist i Sverige åren 2008-2014. Ett arbete som innebar allt från konsultationer i färgval inför produktlanseringar till utbildningar för säljare och framträdande roller i Maybellines sponsorsamarbeten. Linda höll även i presentationer vid presskonferenser.

Eftersom hon har arbetat med makeup sedan hon var 12 år gammal har hon en bred produktkännedom både inom formulering och färg. Hon håller sig uppdaterad på de senaste trenderna inom mode och teknologi för makeuptillverkning då detta är relevant för utbildandet, de föreläsningarna hon ger och den produktutveckling hon också arbetar med.
Hennes erfarenhet som butiksbiträde och resande säljare har gett henne stor kunskap om konsumenten och dess behov.
Lindas erfarenhet som utbildare har gett henne stor kunskap som makeup artist och säljare och hon kan med en självklarhet behärska allt från appliceringstekniker till kvalitetsbedömning av en produkt.

Linda är utbildad makeup artist i London och sedan år 2000 representerad av MIKAs Stockholm. Linda har nått stora framgångar med sitt arbete inom mode och reklam. Hon var under sin långa karriär en av MIKAs mest efterfrågade makeup artister. Våren 2009 lanserade Linda en exklusiv kollektion makeup penslar under eget namn och design, som redan blivit en succé bland press, kunder och ledande makeup artister i branschen. Nu, år 2015 släpper Linda sin andra kollektion som är den första kollektionen i världen som bara består av japanska premiumfiber och jobbar till 100% med hållbarhetstänk.

Linda har arbetat med bl.a: Björn Borg, JC, GinaTricot, H&M, Marco Polo, Tiger, Acne Studios, ELLE, Café, Damernas Värld, DV Mode, Plaza Magasin, Cosmopolitan, BON, Tush…Drottning Silvia, Carola, Bea Åkerlund, Molly Sims, Helena Seger m.fl.