Samarbeten & Förmåner

Vi samarbetar med fantastiska företag som alla arbetar med skönhet i någon form.


Som elev på Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY är du garanterad ett M.A.C Studentkort! Kortet ger dig 20% rabatt i alla M.A.C Pro butiker och gäller under 6 månaders tid. Under utbildningen får även du som elev ta del av en exklusiv Masterclass av M.A.C.


Emelie, makeupartist för NARS gästar Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY under varje utbildning i både Stockholm och Göteborg. Hon håller en Master Class under en halvdag som fokuserar på hur det går till när man arbetar Backstage på visningar. Makeuperna som demas kommer direkt från senaste Fashion Week där Emile själv varit med.


Varumärket By Terry är skapat av makeupartisten Terry de Gunzburg 1998. Hon var även med och tog fram Touche Éclat under sina 15 år på YSL. Hennes strävan efter kvalitet och personlighet, i makeup och hudvård har lett till ett lyxigt och genuint varumärke, som vi på Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY samarbetar med.


Under utbildningen kommer Gabriella Elio till skolorna för att presentera Sweedlashes! Våra elever få ta del av Gabriella som berättar om sin resa, hennes år i makeup-branschen och hur varumärket Sweedlashes kom till. Hon kommer att ha en demo där hon visar hur man på bästa sätt applicerar fransarna, som också eleverna får med i sitt elevkit. Utöver det får eleverna 30% rabatt när de registrerat sig hos Sweedlashes.

mpicaut500x500-WEBB
M Picaut är en effektiv hudvårdsserie för kvinnor och Sveriges mest prisbelönta hudvårdsserie. Samtliga produkter förenar det bästa från flera världar. Ingredienserna har en dokumenterad effekt av Anti Age som sedan kombineras med det renaste naturen kan erbjuda. Bakom den nytänkande hudvårdsserien M Picaut, står Mette Picaut som i över 20 år arbetat som modell över hela världen. Våra elever har 20% rabatt på sortimentet under utbildningen samt hela sortimentet på skolan att arbeta med.


Makeupartisten Bobbi Brown tog 1991 tillsammans med en kemist fram läppstift i 10 olika nyanser. Det blev startskottet för hennes resa med varumärket Bobbi Brown. Efter 10 år som makeupartist, i en ny roll som innefattade att ta fram produkter såg hon snabbt att det fanns ett klart budskap från marknaden: ”Kvinnor vill ha en makeup som är enkel, smickrande och användbar.” Naturlighet genomsyrar hela varumärket, det finns en ton och en nyans för alla. Hela sortimentet av foundations finns att arbeta med på skolan, och eleverna får även produkter från Bobbi Brown i sina makeupkit.

OrganicBeauty
Makeup-artisten Linda Öhrström erbjuder våra elever 10% rabatt i sin webshop.
”Efter att ha jobbat som makeup-artist i 20 år bestämde jag mig för att rensa ut i sminkväskan och börja använda renare, ekologiska och naturliga produkter. Här i min shop säljer jag bara mina egna favoritmärken. Produkter som verkligen fungerar och som är snygga, rena och levererar resultat! Organic Beauty Shop by Linda Öhrström. Under åren har jag hittat många suveräna ekologiska produkter som jag vill att fler ska upptäcka och kunna handla på ett tryggt och enkelt sätt”.

ST Tropez
St.Tropez – from fake tan to fashion tan
St. Tropez är ett världsledande varumärke inom brun-utan-sol som skapar morgondagens trender och utvecklar kontinuerligt nya, innovativa produkter. De mångfaldigt prisbelönta produkterna ger huden en naturligt gyllenbrun ton med fantastisk lyster.


Laura Mercier är kvinnan som skapade sitt egna varumärke: Laura Mercier. Med ”Flawless” som ledord skapar hon fantastiska produkter. En del av sortimentet finns på skolan att arbeta med och våra elever får även produkter i sitt makeupkit.


NOIR Stockholm, som är en av de största och bästa hårsalongerna i Sverige driver tillsammans med det lyxiga hårvårdsmärket Sebastian  hårstylistutbildningarna här på skolan! Sedan Noir Stockholm slog upp dörrarna har företaget blivit ett av landets ledande. Med en unik mix av hög modegrad, individualitet och teknisk skicklighet är Noir Stockholm erkända i hela norden. Noir Stockholm består av tre olika delar inriktade mot kund, frisörbransch och modebransch. Utbildning och utveckling är en viktig del av det Noir Stockholm står för, inte bara för den egna personalen utan även för andra inom branschen. Deltagarna i Noir Stockholms Art Team har var och en erfarenhet av modevisningar och modeplåtningar och tillsammans har teamet gjort åtskilligt uppskattade visningar, för att inte glömma Noir Stockholms kollektioner som är ett kreativt och utvecklande sätt att tillsammans ta företaget framåt med en stark sammanhållning. Hasse som leder utbildningarna tillsammans med Anton och Charlotte jobbar med storheter som tex. Bea Åkerlund och Lady Gaga!!!


Beckmans Designhögskola använder sig av skolan och dess elever till deras visningar varje år, samt visningarna på Stockholm Fashion Week!


UMG, United Media Group, som är den största leverantören av säljpersonal till stora märken som tex. NYX, LÓreal och Maybelline erbjuder den främsta eleven i varje kurs (makeup artist utbildningen) ett stipendie som ger denna elev möjlighet att komma ut och arbeta direkt som säljstöd, ambassadör eller konsulent vid deras uppdrag. Detta ger eleverna en möjlighet att påbörja sin karriär inom skönhet på flera olika plan.


Vi har en stark koppling till MIKAs Looks som är MIKAs Modellagenturs avdelning för makeup artister och hårstylister. MIKAs Looks föreläser alltid för eleverna om hur det är att arbeta som frilansande makeup artist och hur man jobbar mot en agentur. Dessa samtal är ett av de mest värdefulla och inspirerande för våra elever då de verkligen får en uppfattning om hur de ska gå vidare när de gått ut skolan.


Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, som bildades 1955, är en sammanslutning av auktoriserade hudterapeuter i Sverige. Det är en rikstäckande branschorganisation utan facklig religiös eller politisk tillhörighet, som arbetar för att höja och vidmakthålla kompetensen och kvalitetsnivån inom hudvårdsyrket. SHR är anslutet till den internationella branschorganisationen CIDESCO, med säte i Schweiz.”
Vi håller oss uppdaterade på riktlinjer och regler inom hudvårdsbranschen. SHR strävar efter att utbildningar inom kosmetik och hudvård skall hålla högsta kvalitet, något som även är MAKEUP ACADEMYS ambition.
Linda Mehrens och MAKEUP ACADEMY har även varit delaktiga i att utveckla SM i Makeup tillsammans med SHR.


I slutet av varje utbildning får våra elever förmånen att skapa sina första portfoliobilder. Under en helg så bygger vi upp en studio på skolan, vi arbetar med en professionell fotograf och hårstylist, samt modeller från LeManagement.


TV3 och MTG har använt sig av skolan för tex. hela produktionen av Project Runway. Här fortsätter samarbetet nu också genom Top Model och Top Model mässan.


Vi har de senaste åren samarbetat med ELLE-galan, där våra elever jobbar med makeupen för alla värdinnor och prisutdelare m fl.

 

ÖVRIGA SAMARBETEN
Beckmans
Elle-galan
Stockholm Fashion Week
SM i Makeup
Finest.se
Lernberger/Stafsing
Acne Studios
Indiska
Livstycket
SHR
Modeskolan
Årets Frisör
Wella
RedKen
Kappahl
UMG
Peolple Partner
Eventosaurus
Another Brand
PA Productions
Top Model
Top Model Event
Project Runway
Solsidan
Fotoskolan STHLM
Acadermia
Attitude
Colin.se
Intro/Muse
Loreal
Maybelline
Fest hos Wahlgren/Bagge
Look Good Feel Better
Kulturama
Fotoskolan i Gamleby
SVT
Baluba
Café Bärs
Partaj
Let´s Dance
Körslaget
Idol
Weekday
Bergs Bärbara Talkshow
GHD Professional
mm.

 

 

STIPENDIER, ELEVER, PRAKTIK & PORTFOLIO