MODEHISTORIA OCH INSPIRATION!

Vi är nu inne på dag två vecka 8 i våran utbildning. Vi har grottat ner oss i modehistoria och sett över viktigt nedslag.

Modehistorian har gett våra elever en klarare inblick på hur trender uppstått och fortfarande uppstår. Hur trender hela tiden kommer och går och att så mycket i vår värld idag är inspirerat ifrån andra årtionden.

Skolorna har haft besök av etablerade Makeupartister i branschen som varit Gästlärare och haft olika årtal tillsammans med våra elever. De årtionden vi lägger ner lite extra tid på och återskapar makeup till är det glada 20-talet, kvinnliga 50-talet, Twiggy inspirerande 60-talet och färgsprakande 80-talet!

Mia Högfeldt är en sprudlande Makeupartist som varit med oss på båda skolorna och inspirerat våra elever genom årtionden.
Hon har 30 års erfarenhet i branschen och kan därför ge våra elever värdefulla tips och en ordentligt peppande boost att ta med sig ut i arbetslivet!
Mia pratar kraften bakom smink och att veta vad hur du ska använda den. Hon pratar mycket om att lyfta sminket som ett verktyg att framhäva våra ansikten och inte använda det som något att gömma oss bakom. Att lära sig sminka fram ett utseende, att sminka fram en person och inte sminka över.

Idag var Mia på skolan i Göteborg och körde 80-talet, skrolla ner och avnjut några bilder!

 

 

1 Kommentera »

MEHRENS ACADEMY x KOLLEKTIVET KAI!

Vi kan nu stolt presentera vår nya Hårstylist-utbildning på MEHRENS ACADEMY som drivs tillsammans med Kollektivet KAI!

MAKEUP ACADEMY driver hårsylistutbildningen genom ett exklusivt samarbete med Kollektivet KAI. Kollektivet KAI består av tre drivna hårstylister: Annie Ankervik, Sofia Geideby och Josefin Gligic som arbetar tillsammans för att uttrycka sin kreativitet och passion för yrket. Med Kollektivet KAI som ansvariga för vår hårstylistutbildning håller vi en absolut toppnivå!

KAI arbetar backstage vid fotograferingar och shower, håller i seminarier och olika samarbeten. Deras ambition är att förse våra elever med unika idéer och som håller säsong efter säsong. KAI och MEHRENS ACADEMY har inlett ett samarbete då båda parter vill lyfta och stärka tjejer och killar till att nå sin fulla potential!

Sofia Geideby
Sofia Geideby är årets frisör 2018 och en av Sveriges mest prisbelönta frisörer både nationellt och internationellt! Hon har en stor passion för yrket och jobbar med allt från salongs jobb och utbildning till modeplåtningar, visningar och andra kreativa projekt. Sofia har en enorm energi och ett kraftigt driv, hon ger alltid 100% och är verkligen ett med yrket.

Annie Ankervik
Med en utåtriktad, kreativ och ambitiös personlighet och med ett nyskapande, utmanande och tekniskt hantverk har Annie Ankervik format en karriär i Sverige och utomlands. Annie är flerfaldigt nominerad i Årets Frisör och är tilldelad titeln ’Årets Frisör 2018 avant garde’, och titeln ’Best Stylist’ på Davines World Style Contest 2017. Utöver att vara medgrundare till KAI är Annie en del av Davines svenska team och Shokuninclik med bas i New York. Annie brinner för utbildning och älskar att dela med sig av sina erfarenheter!

Josefin Gligic 
Josefin Gligic är utbildad frisör i grunden men arbetar i huvudsak som frilansande hårstylist. Efter fem år i modemeckat Paris, delar hon nu mestadels av sin tid mellan Stockholm & Paris. Hon jobbar med mode, reklam och visningar och reser runt om i Europa under modeveckorna. Josefin har även startat webshoppen backstager.se och ingår i kollektivet KAI tillsammans med Sofia och Annie.

Utbildningen sker i både Stockholm & Göteborg under 4 dagar, fördelat på två helger (dagtid 09-17).
Helg 1: 7-8/4 2018 +
Helg 2: 14-15/4 2018

Avgiften för Hårstylist-utbildningen är 15.000 kr inkl. moms. I priset ingår anmälningsavgiften på 5.000 kr och ett produktkit med stylingprodukter från Davines till ett värde av 2.895 kr samt ett kit med verktyg och stylingredskap från GHD. Du har som elev även 10 % rabatt på backstager.se

Lockas du av att arbeta som professionell hårstylist och skapa effektfull styling eller avancerade håruppsättningar? MEHRENS ACADEMY’s utbildning till hårstylist ger dig de förutsättningarna du behöver för att lyckas med att uppnå dina mål!

Gör din intresseanmälan redan idag!

Kommentera »

AIRBRUSH

I Lördags hade vi en vidareutbildning i Airbrush för våra lärare på MEHRENS ACADEMY!

Makeupartist-utbildningen på MEHRENS ACADEMY  kommer att innehålla en dags introduktion av Airbrush för våra elever. Fördelen med att använda Airbrush makeup är att du inte behöver några penslar, svampar eller ens nudda huden med dina fingrar. Du arbetar med luft och färg.

Tekniken föddes redan 1956 och användes då på skådespelare och har sedan dess utvecklas och har blivit en stor teknik i branschen. Det är främst stort inom film, TV, teater och bröllop. Med den här tekniken kan du utveckla makeup och body paint och nå ditt resultat snabbare! Du kan göra fejk tatueringar på ett verklighetstroget sätt. Med Airbrush kan du även sminka hår, låta kreaviteten flöda och göra olika mönster eller fixa till en synlig utväxt på ett naturligt sätt! Du kan även göra naglar och självklart en riktig beauty makeup, det finns inga begränsningar!

Vi är super stolta över att kunna lägga till det här i vår utbildning. Vi strävar alltid efter att kunna ge våra elever så mycket som möjligt, mer kunskap att ta med sig ut i arbetslivet. Airbrush kommer inte bara kunna utveckla våra elever till en ny nivå, det är även en riktigt rolig teknik att lära sig! Framförallt kommer vi att ta in den här Airbrush-dagen i vår utbildning för att visa våra elever att det finns flera olika sätt att arbeta på.

 

Kommentera »

MEHRENS ACADEMY!

Lyssna till våra gamla elever som pratar om varför MEHRENS ACADEMY är det självklara valet av makeupskola!

Har du intresse för makeup, mode och skönhet? Drömmer du om att arbeta som professionell makeupartist?

Om du står i valet och kvalet mellan vilken skola du ska välja så ta dig 40 sekunder och titta på filmen. Våra tidigare elever, idag frilansande makeupartister berättar varför MEHRENS ACADEMY var ett självklart val. Vi brinner för våra elever, både under och efter utbildningen, vårt mål är att våra elever når sina drömmar!
Vi är otroligt stolta över att kunna titulera oss Sveriges Bästa Makeupartist-skola!

Gör din intresseanmälan redan idag!
www.makeupacademy.se/intresseanmalan

Kommentera »

VOGUE THE COVERS!

VOGUE The Covers är en bok som att tagit plats på hyllan hos MEHRENS ACADEMY. Den 288 sidor tjocka boken är en riktig inspirationskälla att få bläddra i!

Sedan den 17 december 1892 har Vogue fångat fantasin hos sina läsare. En illustrerad historia av den ikoniska modemagasinens mest minnesvärda omslag, Vogue The Covers ger dig över 125 år av de mest minnesvärda bilderna som har definierat och förvandlat stilens värld. Organiserad av årtionden kartlägger boken utvecklingen av mode, konst, kändisskap och fotografering från 1820 talet fram till idag.

Längst med vägen visas mer än 600 stycken av de vackraste, mest provocerande och fashionabla omslagen som någonsin producerats. Från det fantastiska feminina illustrationerna i början av 1900-talet till de eleganta sirenerna från 1930-talet vidare till 1950-talets oförmögna eleganta modeller. De ikoniska ansiktena från 1960-talet tar plats och vidare mot det färgsprakande 1980-talet fram till dagens nya våg av banbrytande talanger!

Genom dessa fängslande bilder och Dodie Kazanjians stämningsfulla recaps av varje årtionde ger Vouge The Covers ett livligt porträtt av den skiftande kulturella branchen. Boken presenterar legendariska konstnärers arbete, bland annat illustratörer som Helen Dryden och Georges Lepape. Stora fotografer som Helmut Newton, Irving Penn, Richard Avedon, Bruce Weber, Herb Ritts, Steven Meisel, Annie Leibovitz och Mario Testino har en stor betydande roll. Boken är en fantastisk hyllning av tidningen och dess oavsiktliga, men enorma inflytande i vår värld idag.1 Kommentera »

MEHRENS ACADEMY VECKA 5/10

Utbildningens vecka 5! Vi har snart arbetat oss igenom alla olika steg i en full makeup och teknikerna för varje moment.

Vi är inne i vecka 5 med våra duktiga elever, denna veckan ligger fokuset dom första dagarna på tekniker inom applicering av ögonskugga, allt från naturliga makeuper till dom mer avancerade sotningarna.

Veckan fortsätter med bryn. Vi går igenom redskap, tekniker och produkter för att få till det naturligt sminkade brynet. För att få fram rätt symmetriskt form utifrån ursprungsbrynet arbetar eleverna med teknikerna vi gått igenom.

Dagens lektion handlar om att få till en perfekt mun. Vi går bland annat igenom long lasting tekniker och hur man skapar balans och symmetri i en läpp, det blir intensiva dagar med mycket information och det kräver koncentration av högsta nivå!

Imorgon är det dags för eyeliner, eleverna kommer under en hel dag att bara mata klassiska eyeliner för att få till det perfekta ”flowet”. Målet är att kunna skapa en klassisk liner i alla olika storlekar utifrån vad modellen har för öga.

Efter den här veckan har eleverna gått igenom teknikerna för alla olika steg i en makeup. De kommer nu de sista 5 veckorna att varje dag skapa fulla looker utifrån de moment och tekniker vi har gått igenom. Utöver fulla looker så bjuder de kommande veckorna på bland annat Master Class med MAC och NARS. Marknadsföring, försäljningstekniker, gästlärare, starta eget, inspirationsdag, besök till agentur och mycket mer kommer vi att hinna med!

 

Kommentera »

SWEEDLASHES PÅ MEHRENS ACADEMY!

Som vi nämnt tidigare är vi nu mitt i blending-momentet på våra skolor i Stockholm och Göteborg! Nu har även båda skolorna fått besök av Sweedlashes som lärt våra elever dom bästa teknikerna och tipsen till att fästa fransar på någon annan.

Sweedlashes går igenom deras sortiment, berättar varför dom just valt namnet Sweedlashes, och går in mer detaljerat på varje frans-sort.
Detta är en dag våra elever ser fram emot. En dag fylld med härlig stämning och en hunger på att lära sig mer! Eleverna får lära sig att skapa nya former till ögat och förstå skillnaden mellan material och färgval. Dom får även lära sig hur man kan skapa sin alldeles egna och unika design genom att bygga fransar med varandra.  Att kunna bygga fransar och få mer förståelse för vad som händer är en väldigt viktigt kunskap att ha. En kunskap att ta med sig ut i arbetslivet för att som en certifierad makeupartist kunna ge sina kunder exakt det dom vill ha!

Eleverna fick även lära sig vad skillnaden blir av att lägga till eyeliner, vad den verkligen gör och hur det regerar olika beroende på vilken frans man väljer.
Att i vissa fall är det bättre att inte ha någon eyeliner, pga av effekten det kan ge till lösfransarna. Medans det till vissa andra fransar ger ett mycket snyggare resultat i att addera en eyeliner. Som sagt, många tips och tricks för våra stjärnor att ta med sig hem i kunskapsbanken.
Självklart dokumenterades även dagen i bilder så scrolla ner!

Kommentera »

MOMENT BLENDING!

Tiden springer iväg och vi är redan på dag 3 i moment blending! Under denna perioden lär sig våra fantastiska elever tekniker i att applicera och sudda.
Vi går igenom olika former och hur man bäst anpassar det efter ögat.

Det är fullt fokus i våra lokaler under dessa blending dagar då det är ett väldigt tekniskt moment vi är inne på. Men det är riktigt roliga dagar och det är underbart att se utveckligen våra elever gör varje dag!
Under dessa dagar får eleverna lära sig förstå hur en skugga växer och att hantera både kräm och puder produkter. Imorgon bygger vi på teknikerna yttligare, vi lär ut hur man böjer fransar och lägger till mascara.
När vi väl kommit in på mascara momentet är det dags för besök av Sweedlashes! Eleverna får i sina kit lösfransar ifrån Sweedlashes. Sweedlashes kommer hit och ger våra elever viktig kunskap om lösfransar att ta med sig ut i arbetslivet. De berättar om företagets resa för att lyckas skapa dom högkvalitativa fransarna som Gabriella (grundaren) själv kände saknades på marknaden. De lär även ut hur man på bästa sätt applicerar och tar hand om sina fransar för längsta möjliga hållbarhet!
Tack vare vårt samarbete så har vi turen att vi kan vi erbjuda våra elever 30% på Sweedlashes sortiment. Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda våra elever så mycket som möjligt!

Kommentera »

SLUTBILDER @ MEHRENS ACADEMY!

SLUTBILDER FRÅN MEHRENS ACADEMY!

Under slutfotograferingen på MEHRENS ACADEMY skapade våra elever, under två dagar sina första portfoliobilder. Här kommer ett gäng av slutresultaten av bilderna i färg!


Fotograf: Dennis Wernersson
Hårstylist: Sofia Geideby 
Makeupartist: Julia Pettersson
Model: Nika H – Stockholmsgruppen


Fotograf: Dennis Wernersson
Hårstylist: Sofia Geideby
Makeupartist: Jessica Martin
Model: Johanna P – LeManagement


Fotograf: Dennis Wernersson
Hårstylist: Sofia Geideby
Makeupartist: Jessica Martin
Model: Johanna P – LeManagement

 

Kommentera »

SLUTBILDER @ MEHRENS ACADEMY

SLUTBILDER FRÅN MEHRENS ACADEMY!

Under slutfotograferingen på MEHRENS ACADEMY skapade våra elever, under två dagar sina första portfoliobilder. Här kommer ett gäng av slutresultaten av de svart/vita bilderna!


Fotograf: Dennis Wernersson
Hårstylist: Sofia Geideby 
Makeupartist: Minna Parkkila
Model: Klara B – LeManagement


Fotograf: Dennis Wernersson
Hårstylist: Sofia Geideby
Makeupartist: Emelie Wang
Model: Davina – Stockholmsgruppen


Fotograf: Fredrik Augustsson
Hårstylist: Emike Szanto / MEHRENS ACADEMY
Makeupartist: Elin Tossavainen
Model: Nellie B – LindModels

 

Kommentera »

STIPENDIER, ELEVER, PRAKTIK & PORTFOLIO