MEHRENS ACADEMY – INTERNATIONELL EXAMEN!

MEHRENS ACADEMY med skolor i Stockholm och Göteborg, är den första skolan i Skandinavien att uppnå ackreditering som en fristående CIDESCO Media Make-Up School!


CIDESCO

CIDESCO grundades 1946 i Bryssel och har sitt huvudkontor i Zürich, Schweiz.
CIDESCO är världsstandarden för skönhet och spa-terapi, deras medlemskap är öppet för ledande skolor, högskolor, skönhetssalonger och spa runt om i världen.

En CIDESCO-examen är för studenter som vill ha en överlägsen nivå av utbildning och ett kvalificerat CIDESCO Diplom som är erkänt över hela världen. De skolor som ackrediteras av CIDESCO har högsta standard för utlärning, utrustning och hygien.

Alla kandidater som fullföljer sin utbildning på en ackrediterad CIDESCO-skola kan försäkra sig om att de har fått en utbildning i världsklass. Utbildningen omfattar undervisning i olika discipliner som examineras av internationellt erkända CIDESCO-examinatorer.

KUNSKAP/EXAMINATION
För att ha möjlighet att ta en CIDESCO-examen behöver du ha gått både makeupartist- och hårstylist-utbildningen på MEHRENS ACADEMY, alternativt ha en frisörutbildning. För att erhålla en CIDESCO-examen krävs en godkänd examination.

Du kan självklart välja att gå endast makeupartist-utbildningen, men har då ej möjlighet att ta en CIDESCO-examen. Självklart blir du diplomerad makeupartist och får ett certifikat på att du är utbildad professionell makeupartist.

Med tanke på lanseringen säger Linda Mehrens Flodin, grundare och kreativ chef för Mehrens Academy,
”Vi är mycket stolta över att vi blir den första CIDESCO Media Makeup skolan i Skandinavien, det är en otrolig ära. Genom våra utbildningar kommer studenterna inte bara att få den mest omfattande kunskapen och den internationellt erkända kvalifikationen, de kommer också att kunna använda våra kontakter och få en direkt länk till allt som händer i branschen. ”

 

Kommentera »

SWEDISH FASHION TALENTS!

Visningen för Swedish Fashion Talents under Fashion Week a/w 18 på Grand Hotel i Stockholm!

I måndags gjorde MEHRENS ACADEMY makeupen på alla modeller som gick visningen för Swedish Fashion Talents under Stockholm Fashion Week på Grand Hotel. Vi hade med oss ett helt gäng med makeupartister som alla har utbildat sig hos oss och idag arbetar aktivt i branschen.

K-ourage, Rave Review, Per Götesson och PRLE är de varumärken som har uppmärksammats och fick visa sina höst-kollektioner under modeveckan. Tack till Swedish Fashion Council för förtroendet! År efter år blir vi tillfrågade om att vara med och göra makeupen till denna uppmärksammade visning.

Håret stod Grazette för och Produktionen bästa PAP Studio.
Alla bilder nedan är tagna av Mathias Nordgren / Studio Bon.

 

 

Kommentera »

BY TERRY’S NYA MASCARA!

Vi har testat höstens nyhet från BY TERRY! Den nya Mascara ”Lash-Expert Twist Brush”!

I morse testade vi den nya mascaran ”Lash-Expert Twist Brush” från By Terry. Det är en av höstens nyheter som kommer att börja säljas online den 6:e december på SkinCity och efter det i butik från och med januari.

Man kan själv välja om man vill ha volym eller längd på fransarna genom att vrida på skaftet. När du vrider skaftet roterar borsten. Den raka borsten används för att ge längd till fransarna och den twistade borsten ger fransarna volym. Två mascaror i en helt enkelt!

Den är innovativ vilket gör det roligare att applicera mascara! Ett stort + för att den är kolsvart och torkar snabbt. ”Längd-borsten” separerar verkligen fransarna. Den är lätt att applicera då mascaraborsten glider igenom fransarna, samtidigt som du kommer åt överallt. När man använder ”volymborsten” så känner man direkt att den ger mer fyllighet till fransrötterna och fransarna blir mer ”ruggiga”.
We love it!

Vi har somsagt testat och nedan ser ni resultaten!Utan mascara.


Mascaraborten i ”längd-läge”.


Resultatet med längdborsten.


Mascaraborsten i ”volym-läge”.


Resultatet med volymborsten.

 

Kommentera »

ÄNGLARNAS HY!

vogue.com kan vi läsa om hur Victoria Secret modellerna preppar sin hy inför Victoria’s Secret Fashion Show 2017!

Den perfekta hyn är något många stävar efter, det krävs såklart tålamod och rätt produkter. Ingen hy är den andra lik och alla behöver vi olika hjälpmedel på vägen. Vi har läst om VS-modellernas rutiner och vill självklart dela med oss av innehållet i artikeln till er som ännu inte har läst den och som är intresserade av hudvårdsprodukter!

Rutinerna har vi inte gått igenom och produkterna har vi inte testat men visst vill man ha hyn som VS änglar har?! För den perfekta hyn krävs inte bara rätt produkter. Träning och kost är en stor del av modellernas långa förberedelser som pågått under hela året. Juicer och regelbundna ansiktsbehandlingar som bland annat innefattar ångbehandling, syre och kollagen-stimulerande LED-ljusbehandlingar är vardag för dem.

Mzia Shiman, som är en av modellernas ”skin-guru” har tagit hand om modellernas hy under hela året. Dagarna innan showen får de en special-rutin på hotellet med rengöring och lugnande ansiktsmassage (”Decleor Aromessence Neroli – Hydrating Oil Serum”). Avslutningsvis en lystergivande ansiktsmask från Decleor ”Aurabsolu Instant Glow Hydrogel Mask”.

”Intraceuticals Rejuvenate 3-step Layering Set” får dem för att boosta huden ordentligt med fukt, då de tre produkterna i serien är fullproppade med hyaluron. För att trolla bort eventuell svullnad under ögonen så används ”Rejuvenate Eye Mask”.
Skulle en ”ovän” dyka upp i ansiktet precis innan showen så säger Mzia själv till vogue.com att hon försöker undvika hård exfoliering och värme. Istället tar hon itu med problemet och avslutar med ”Mario Badescu – Drying Lotion” som torkar ut utbrottet.

Tack Vogue.com (Jenna Rennert) och Mzia för läsningen!

Kommentera »

UNITEDSCREENS x XIDENONALCO

För drygt en vecka sedan anordnade UnitedScreens i samarbete med Xidenonalco ett event här på MAKEUP ACADEMY i Stockholm! Xidenonalco vill lyfta att man kan festa och vara sig själv utan alkohol, och med det våga stå upp för vad man känner och tycker!

Unitedscreens anordnade eventet. Fyra influencers var på plats: @pojkendrommer, @lisettealf, @lisaanckarman och @ellinorbjurstrom. De är ambassadörer för Xidenonalco och inför eventet hade det även pågått en tävling där fler har fått chansen att bli en del av Xidenonalcosquad.

15 glada, inspirerande människor var här på skolan under kvällen och hade en fantastisk kväll! De bjöds på mat, snacks och Xidenonalco, de minglade, blev sminkade och hade Musikquiz. En perfekt fredagskväll helt enkelt!

Lokalerna på Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY är perfekta för mindre event och mingel. Vi har haft flertalet Master Classes, presskonferenser och interutbildningar här på skolan.

De härliga bilderna nedan är tagna av Herman Caroan!

 

Kommentera »

NK-GALAN 2017

NK-GALAN 2017! Nu var det ca 2 månader sedan MAKEUP ACADEMY tillsammans med våra elever gjorde makeupen till årets NK-GALA.

 

NK-galan är en av många visningar där MAKEUP ACADEMY ansvarar för makeupen. För att kunna gå in och göra ett jobb till 110%, förklara looken in i minsta detalj för sitt team och förmedla en känsla så är det viktigt att ha en förståelse för hela produktionen. Hur stylisten arbetar, vilken känsla man vill att tittarna ska få, tanken med hår, naglar och vilket ljud och ljus som gäller. Listan kan göras lång. MAKEUP ACADEMY tog fram NK-galans looker utifrån Galans handling och kreatörernas tankar. Galan handlade om vägen in i framtiden, om hur tekniken möter design och skapar artificiella ikoner.

Vi lyssnade på kreatörerna, förstod känslan och började bolla våra ideér. På NK’s hemsida kan du läsa intervjun med Linda Mehrens, där hon beskriver looken, hur du själv återskapar den hemma och oväntade inslag under galan. Nedan är ett utdrag från intervjun.

”NK GALAN HANDLAR OM ARTIFICIELLA IKONER, HUR SER MAN DET I MAKEUPEN?
– Pumpsen är den ikon vi kikat mest på inför galan. Framför allt har vi insprerats av de hårda linjerna och klacken för att skapa vår eyeliner. En ikon som fungerar lika bra med jeans som med klänning.”

Vi gjorde tre visningar under kvällen med totalt 40 modeller, prisutdelare och konferenciern Emilia De Poret. Det krävs starka team för att leverera! Makeupen stod vi, MAKEUP ACADEMY för. Håret stod Joe-Yves med team för, stylingen: Chistopher Insulander och naglar gjorde Frida Selkirk med team. PAP Studio låg bakom produktionen av NK Galan 2017!

Bilderna är lånade från NK’s hemsida.

Kommentera »

NEXT TO NOTHING!

M.A.C COSMETICS har lanserat NEXT TO NOTHING, vi har testat!
En produkt som du kan använda istället för din foundation, under din foundation eller över din foundation, helt beroende på vem du är och vad du är ute efter för resultat. Vi älskar lätta baser och har testat produkten över dagkräm, precis som den är. Den är otroligt lättapplicerad, ger rikligt med lyster och är perfekt för dig som är ute efter en naturlig, osminkad och fräsch känsla men med ett utjämnande resultat. Den är lätt pigmenterad vilket gör den utjämnande, men absolut inte täckande. Konsistensen är liknande ett serum i gelformula. Var noga med att din dagkräm sjunker in i huden ordentligt innan applicering av next to nothing så att den inte lägger sig på ytan. We love it!

M.A.C COSMETICS has launched NEXT TO NOTHING!
This is a product that you can use instead of your foundation, under your foundation or over your foundation, you decide – it depends on what result you’re looking for. We love light bases and have tested the product over day cream, just as it is. It’s incredibly easy-to-apply, gives lustre and is perfect for those looking for a natural, fresh and ”no-makeup-makeup” result. It is lightly pigmented, which makes it leveling, but definitely not covering. The consistency is similar to a serum in gel formula. We love it!

Kommentera »

STYLEBY BEAUTYPODD

I veckans STYLEBY Beautypodd kan ni höra vår grundare Linda Mehrens i en intervju där hon pratar om penslarna från hennes eget märke, Linda Mehrens Conscious & Care Collection och berättar om processen från ide till verklighet som kommit att leda till dessa fantastiska högkvalitets redskap!

Hon pratar om penslarnas uppbyggnad och hur hon gick till väga för att hitta rätt material för rätt ändamål och om hur hon ställer sig inför frågan om kvalitet och miljömedvetenhet i framtagandet av penslarna.

I podden svarar hon också på vanliga frågor som man har när det kommer till hur man sköter penslar och vad som är viktigt att tänka på när man väljer penslar. Till exempel hur ofta man ska tvätta sina penslar egentligen och hur olika typer av hår känns mot huden. Vad är anledningen till att penslar kostar olika mycket?
Linda har verkligen svar allt när det kommer till frågor om penslar så in och lyssna!

Podden hittar ni här och här !

Our founder Linda Mehrens is talking about makeup brushes in the latest STYLEBY Beautpodd episode! 
She has the answers to all you questions when it comes to makeup tools, listen to it in swedish here or here!

 

Kommentera »

CÉLINE HAR ÖPPNAT!

Vi är nästan övertaggade att CÉLINE har öppnat i Stockholm!
En stor del av vår utbildning går ut på att ge eleverna kännedom om modebranchen. Vilka sidor och magasin de ska titta på, hur viktigt det är att tänka kvalitét istället för kvantitet och hur de ska tänka inför ett jobb. Hur de ska tolka en brief och kunna ta snabba beslut när det kommer till makeup.
Framför allt är det viktigt att hitta källor till inspiration.
Designern Phoebe Philo som är chefsdesigner på CÉLINE är en stor inspirationskälla för oss här på MAKEUP ACADEMY och vi har längtat efter att gå loss i nya butiken!
 
We are overexcited that CÉLINE has opened up a store in Stockholm!
A big part of the education is giving the students knowledge about the fashion industry. What magazines and sites to look at, the importance of quality over quantity and what to have in mind before a real job. How should they read a brief and take fast, conscious decisions when it comes to makeup.
Not least where to find sources of inspiration!
The designer Phoebe Philo who is the chiefdesigner at CÉlINE is a big inspiration for us at MAKEUP ACADEMY and we have been longing for this brands opening in Sweden!
cel_spring17_stockholm_emailer
skarmavbild-2016-11-01-kl-14-15-52Phoebe Philo Chiefdesigner CÉLINE 
Kommentera »

I SENASTE NUMRET AV ELLE!

I senaste numret av ELLE hittar vi the perfect lip av Veronica Lindqvist på Little Jinder! Veronica är en återkommande, mycket uppskattad gästföreläsare hos oss på Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY. Veronica är idag representerad av agenturen MIKAs LOOKs. 

The perfect lip on Little Jinder by makeup artist Veronica Lindqvist. Veronica is an appreciated guest teacher at Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY. Veronica is today represented by the agency MIKAs LOOKs. 

img_3136 img_3138 img_3139 img_3140

 

Kommentera »

STIPENDIER, ELEVER, PRAKTIK & PORTFOLIO