2017 - 06 - 12

SÅ FÅR DU LOOKEN


Makeup: Lina Hasselgren
Model: MIKAS
Hår: Annie Ankervik
Foto: Dennis Wernersson


Linas moodboard för att förmedla ide och känsla!

 

Makeupartisten Lina förklarar med egna ord hur du gör looken:
Börja med att rengöra huden för att se till att inga gamla sminkrester finns kvar på huden. Jag använde mig av Garnier’s Cleansing Micellar Water.

Nästa steg är att återfukta huden och riktigt jobba fram hudens egen lyster, som är väldigt viktig för den här looken. Fuktkrämen jag använde heter Toleriane från La Roche Posay. Den fungerar bra på de flesta hudtyper, men du kan såklart välja kräm efter vad som passar just den huden du sminkar. Det viktiga här, oavsett märke och formula, är att massera in krämen ordentligt i huden och jobba fram en lyster. Jobba även ner krämen på halsen. Spendera i alla fall fem minuter på det här! Mer om du behöver det. Se också till att läpparna är ordentligt återfuktade. Jag hade på ett läppbalsam som heter Decubal Basic.

Efter ansiktskrämen är det dags att lägga en bas, och precis som med fuktkrämen använder du en foundation som passar just den hudtyp och ton du arbetar med. Jag använde mig utav Bobbi Browns Skin Foundation SPF 15 i en ton som jag matchade efter modellens hudton på hals och dekolletage. För att applicera basen, i ett tunt lager använde jag mig utav en foundationborste från Eco Tools. Också här kan du använda det som du tycker fungerar bäst. Om du också sminkar på en rikare hudton, tänk då på att huden suger åt sig mycket mer utav både fuktkräm och andra produkter.

Nästa steg är att använda dig av en concealer för att täcka blemmor, små ärr och även ojämnheter i hudtonen. Jag använde mig utav MAC Select Moisture Cover som jag applicerade med mitt ringfinger. Den la jag även under ögonen och på övre delen av ögonlocket, precis under ögonbrynet ner till globlinjen.

Lämna nedre delen av ögonlocket när du applicerar concealer och lägg där på en ögonskuggeprimer. Den kommer hjälpa till att riktigt mätta färgen i ögonskuggan. Jag valde att använda Urban Decays Primer Potion.

Välj sedan en ögonskugga som matchar modellens hudton och applicera den över den del av ögonlocket där du lagt concealer, men inte över primern på nedre delen av locket. Se till att applicera den ända ut på sidorna, mot yttre och inre ögonvrån. Den här skuggan blandar du den andra skuggan in i så det är viktigt att den appliceras noga även om den inte syns. Jag använde en skugga från MAC och för att applicera den använde jag mig utav Linda Mehrens E1-pensel.

Efter den första skuggan är det dags att lägga själva färgen du valt. Till just den här looken ville jag ha smutsiga pasteller och blandade en orange skugga från MAC som heter Rule med en ljusare rosa skugga, också från MAC, som heter Sweet Lust för att få en mer aprikosfärgad orange. Det var de färgerna jag hade, men det finns garanterat en ögonskugga som ser ut exakt så, som man inte behöver blanda. Vill du blanda två puderskuggor doppar

du bara penseln fram och tillbaka i de färgerna du vill ha, och på så sätt få en blandad färg i penseln. Applicera skuggan med en platt pensel från fransraden och uppåt mot globlinjen. Den jag använde mig av är också från Linda Mehrens och heter E2.

Från globinjen och uppåt använde jag mig av en fluffigare borste från Linda Mehrens som heter SB1 för att applicera och sudda ut skuggan samtidigt. Du kan gå så högt du vill med skuggan, beroende på hur mycket utrymme du har att jobba på. Applicera i en rundad form och sudda fram och tillbaka utmed kanten.

När du applicerat klart skuggan kan du borsta av skugga som fallit ner på ögonfransarna med en tät pensel och sedan böja med en ögonfransböjare. Jag använde en från Apoliva. Om det fortfarande finns skugga kvar på fransarna efter att du böjt dem kan du ta lite brun mascara för att täcka över, men det här är en look utan mascara så var i sånt fall väldigt försiktig så att fransarna inte ser sminkade ut.

Ögonbrynen ska kammas uppåt och fyllas i väldigt lätt och naturligt där det behövs. Jag använde mig av en ögonbrynspenna från MAC i en ton som var snäppet ljusare än modellens egna strån för att förhindra en för ifylld look. Gör brynen så jämna du kan och se till att deras högsta punkt både över och under är 2/3 från näsbenet och utåt.

Läpparna hålls bara, så se till att de är återfuktade igenom hela sminkningen och inte ser torra ut.

Till sist, se till att all ögonskugga som kan ha fallit ner på basen är borttagen och att basen är tillfixad. Gå in med foundation och concealer igen om det behövs. Jag använde mig inte utav någon mer produkt på huden, men vill du ha mer lyster än du tyckte du lyckades få till genom att massera in fuktkrämen i början så rekommenderar jag att du använder en highlighter som inte har något glitter i sig, utan som bara kommer ge ljus, på de delar av ansiktet där du vill ha mer lyster.

Naglarna målade jag i ett pastellfärgat lack från H&M. De har en lättapplicerad formula på sina egna lack och massvis med olika färger att välja mellan. Så de rekommenderar jag!

This is how our student Linda went from idea to reality when she created this look!