60 TALET

Igår inspirerades vi av 60-talets trender och ikoner som supermodellen Twiggy och Audrey Hepburn!
På båda skolorna hade vi erfarna makeup artister som gästlärare. I Stockholm var det Veronica Lindqvist och i Göteborg Johanna Petterson.
De visade var sitt sätt att tolka 60-talets makeup på och därefter var det elevernas tur att kopiera looken. Ni ser några av resultaten på bilderna nedan 🙂

60-talet var ungdomarnas och revoltens årtionde, man kämpade för sina åsikter och rättigheter. Friare tänk och färg och mönster.
Modet förändrades från det kurviga kvinnliga 50-talet till ett pojkigt utseende med tunnare modeller, raka former och korta frisyrer.
I makeupen la man fokus på ögonen. Man skulle ha mycket färger och olika eyelinerformer växte fram. Eylinerformer som vi ser mycket av i mode idag bland annat. Lösfransar kunde du använda hur du ville, både över och under ögat.
Det många tänker på när man pratar 60-tals makeup är den typiska Twiggy looken med en förstärkt glob och ditmålade underfransar. Den här looken var ikonisk för henne och årtiondet men självklart sminkade man sig på olika sätt och vi vill att man lär sig att tolka och plocka detaljer från en årtalsmakeup och twista det till en modern look!

 

The 60s is such an inspiring decade when it comes to makeup and especially to eyeliners! Fashion changed from the curvy ideal in the 50s to the skinny boyish look of Twiggy. It was a time of revolution, woodstock and politics. Human and nature rights were on the wall and the youth fought for it!
Have a look at our interpretations of the typical Twiggy and Audrey!

 

image-1036754bd0d8b5e0254a623f847e488f9fullsizerenderimage3
image1
image2Students from both Stockholm and Gothenburg.

No Comments

Leave a Reply

Välj månad