KRÄMSKUGGA

För att hitta den perfekta krämskuggan behöver man verkligen prova den ordentligt, helst på ögonlocket och inte bara på handen. Det räcker inte att förlita sig på att en färg i ett visst märke ger samma resultat i de andra färgerna i samma kollektion. Vad vi menar med detta är att olika färger ger olika resultat i jämnhet och täckning fast de tillhör samma sorts produkt. Vissa färger blir jämna och andra kan bli fläckiga och ge ett kornigt och torrt resultat. Blå, turkosa, lila och svarta krämskuggor brukar tillhöra dem som inte vill samarbeta så bra.

Vi har hittat 2 st som naturligtvis ingår i elevernas kit och räddar oss i de flesta stressade situationer. Vi kallar dem våra ”katalog- och statist produkter” för att de är perfekta att ta fram när man behöver skapa en naturligt snygg makeup på nolltid! Anpassningsbara och pålitliga krämskuggor som ger ett jämnt resultat och som även ger ett perfekt fäste för en favoritskugga i puderform som kanske inte riktigt har den kvalitén man önskade.

Applicera rikligt med krämskugga med E2 (se www.lindamehrens.com) eller en pensel i liknande storlek. Fånga upp krämskugga på båda sidor av penseln så att du har tillräckligt med produkt för att mätta färgen och så att den räcker till din önskade form.

Du ska känna att färgen verkligen glider på och inte känns torr (då har du tagit för lite produkt).

Börja med att applicera längst med hela franskanten, vänd sedan penseln och dra uppifrån och ner mot franskanten för att skapa din önskade form.

Ta nu en ren E2 och sudda kanten som du skapade i din form. Här gäller det att vara snabb och våga trycka till ordentligt så att linjen blir mjuk och försvinner som att den vore ”airbrushad” eller retuscherad… Viktigt är att du endast suddar kanten och inte på ytan av din krämskugga, då blir den lätt fläckig.

Applicera och sudda även under ögat om du vill ha din krämskugga runt hela ögat.

To find the perfect cream eyeshadow you really need to try your way around. Don’t just try the color on the back of your hand but on the eyelid too. Not all colors in one type of product will give the same result so the only way to know is to try!
Here is a video of how we apply apply this type of cream shadow! 

skarmavbild-2016-11-07-kl-16-04-49

img_8382Both our favorites. Both from M.A.C.
(Jar)Pro Longwear Paint Pot in the color Groundwork och (Tube)Paints in the color Bamboom.

 

No Comments

Leave a Reply

Välj månad