FAQ

Varför ska jag välja er skola?

Att välja rätt skola kan vara avgörande hur du kommer att lyckas i ditt yrkesliv. MAKEUP
ACADEMY skiljer sig en hel del från andra utbildningar.

 

  • Vi jobbar nära branschen och har ett brett kontaktnät.
  • Våra utbildningar leder till jobb.
  • Vi jobbar för eleverna, även efter utbildningen.
  • Vi ger dig professionella produkter och verktyg som du verkligen vill arbeta med efter utbildningens slut.
  • Vi ger dig bästa tänkbara förutsättningar att bygga en bra portfolio, vilket ofta är avgörande om du får ett jobb eller blir antagen av en agentur.

Är skolan godkänd?

MAKEUP ACADEMY har som Sveriges första makeup skola blivit medlem i CIDESCO – världsstandarden för skönhet och spa-terapi. CIDESCO erbjuder enbart medlemskap till ledande skolor, högskolor, spa och skönhetssalonger och dess diplomkvalifikation erkänns över hela världen.

Vad kan jag jobba med efter avslutad utbildning?

Genom vår utbildning kan du arbeta med mode, reklam, TV, film och artister i både stillbild och rörlig film. Du kan välja att vara verksam i butik eller på salong. Du kan starta eget företag, frilansa eller ta anställning, det är upp till dig.

Får man jobb via er?

Som elev hos oss så har man möjlighet att direkt få jobb som hos www.dashl.se Vi samarbetar även med många företag som hör av sig till oss för att rekrytera våra duktiga elever.

Gör man praktik under utbildningen?

Under utbildningen sker det viss praktik på kvällar eller helger. Tidigare uppdrag våra elever haft är tex Sthlm Fashion Week, olika uppdrag inom Tv som Idol eller Let´s dance. Man får även vara med och assistera vid fotograferingar och olika visningar.

Vilka produkter får man i sitt makeupkitt?

Som elev får du ett fantastiskt makeup kitt med produkter från MAC, By Terry, Bobbi Brown, Lumene, Sweed Lashes, Real Techniques, NYX, Mette Picut, Kora och Ardell till ett värde av 25 000kr.

Kan man delbetala utbildningen?

Vi samarbetar med Human Finans för delbetalning, du kan kontakta dom för mer info på www.humanfinans.se.

Hur anmäler jag mig?

På vår hemsida under intresseanmälan, men har du frågor så maila gärna vår verksamhetschef Jessica Jarmteg på jessica@makeupacademy.se