Nyheter

Makeup Academy på Idol!

Under hösten så får våra elever vara med och jobba på Idol- vill du vara med så ansök nu!

Elev Spotlight

Therese Törnkvist gick nyligen ut sin utbildning på Makeup Academy och ska nu börja jobba som frilansande makeupartist! För Dashl berättar hon om vad hon tar med sig från sin utbildning.

 

Vad tar du med dig från din utbildning på Makeup Academy?

– När jag började på Makeup Academy hade jag ”bara” mitt sminkintresse och en dröm om att en dag kunna jobba med det jag älskar. Jag insåg dock rätt snabbt att det inte var så ”bara” och att min dröm inte var omöjlig att uppfylla. Med hjälp av grymma lärare, som alltid peppat och stöttat, och en utbildning som lärt mig alla grundtekniker jag kan tänkas behöva, har jag samlat på mig den kunskap och det självförtroendet som behövs för att kunna lyckas. Så, det jag tar med mig är att: man kan om man vill!


Vad skulle du säga är det absolut roligaste med ditt jobb?

Det roligaste med jobbet är att man får träffa så otroligt många olika, härliga människor. Att få vara med under stora dagar i andras liv så som bröllop, fester och visningar och få någon att känna sig lite extra fin. Ett stort plus är också att alla dagar är unika.

 

Hur får man en makeup att hålla en hel dag nu i sommarvärmen?

Jag gillar att använda mig utav en setting spray när jag vill förlänga hållbarheten på sminket, Fix + från MAC Cosmetics är en favorit. Ett tips är också att införskaffa sig Beauty-blender Blotterazzi. En blotting svamp som absorberar överflödig olja
utan att störa din makeup. Perfekt att ha i handväskan. Då slipper man ett kakigt resultat som lätt uppstår när man går på med puder varje gång man börjar bli lite oljig. 

 

Vad inspirerar dig?

Jag inspireras mycket av andra makeup-artister. Sminkkonton på Instagram, tidningar och YouTube. Jag inspireras av alla som brinner för det de jobbar med och som kämpar för att komma någon vart, det gör mig taggad och motiverad!


Vad tror du att är nästa stora makeup trend?

En trend som man börjar se mer och mer, främst på modevisningar, är ”no-makeup makeup” trenden. Alltså en naturlig och clean makeup och speciellt bas. Något som jag personligen älskar och som jag hoppas och tror kommer bli allt mer populär inom en snar framtid.

 

Har du några favoritprodukter?

Just nu är det Lumenes Natural Glow Foundation, Clear Brow Gel från Anastasia Beverly Hills och Maybellines Lash Sensational Mascara.

Elev Spotlight

Dags att lära känna en av våra tidigare elever lite närmare igen. Denna vecka vill vi presentera Louise för er! Louise är en tjej som är otroligt driven, har en positiv attityd till allt  och som snabbt tar sig framåt i branschen. Louise har även jobbat som lärare på vår skola i Göteborg och via det hjälpt andra att uppfylla sina drömmar. I hennes svar kan ni läsa lite mera om vem hon är och vad hon har för tankar om hur det är att jobba som makeup artist!

 

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Louise Kjellberg och är en snart 25 årig makeup-artist och hårstylist från Göteborg. Sedan maj 2018 är jag representerad av agenturen Lind Models. 

 

Vad fick dig att vilja utbilda dig till makeup artist?

Det hade länge varit min stora dröm och något jag var osäker på om jag skulle våga satsa på. En dag slog det mig – ”Vissa lyckas ju, varför skulle inte det kunna vara jag? Tar jag inte steget och testar kommer jag aldrig veta svaret”. Då sökte jag in. Det är det absolut bästa beslutet jag någonsin tagit!

 

Vad är det roligaste med att jobba som makeup artist enligt dig?

Wow! Så mycket! Främst älskar jag mötet med alla härliga människor man får stöta på i jobbet. Sedan, för mig, har det varit väldigt roligt att se min egen utveckling i mig själv. Blir starkare och starkare för varje jobb och tror mer och mer på mig själv. Det är viktigt i denna branschen – att våga tro på sig själv! Att jag får vara kreativ, jobba i roliga team och jobba med min största dröm är några andra plus i kanten!

 

Vad tyckte du att var bäst med utbildningen på Makeup Academy?

Att man blir så galet redo för verkligheten! Teknikerna i hur man lägger en perfekt makeup är allt och lite till. Hur man ska tänka när man arbetar på set, hur man marknadsför sig själv på bästa sätt och hur man startar företag. Jag har inte tvivlat en enda gång sedan jag gick på Makeup Academy att det är den absolut bästa utbildningen! 

 

Berätta om det roligaste jobbet du gjort!

Så svårt! Jag minns det första jobbet jag gjorde, det var en modeplåtning för West Magazine i Smögen. Vilken dag! Det var strålande sol och bilderna blev helt fantastiska! Att sedan se sitt namn i tidningen var en otrolig känsla. Även om jag gjort många jobb sedan dess så brinner detta jobb lite extra i hjärtat, det var ju ändå det första. Förra sommaren gjorde jag Lotta på Liseberg under alla veckor, vilket var galet roligt! Skall jobba med det i sommar igen och längtar så. Att jobba med tv och film var det jag främst ville från början, så även här brinner det lite extra i hjärtat när jag får göra just det.

 

Var hittar du din inspiration?

Hos alla människor jag träffar främst, faktiskt. Inspireras också av alla vänner i branschen som jobbar med samma som mig själv. Älskar att se andra lyckas och följa sina drömmar – det inspirerar mig till tusen! Sedan för att finna inspiration rent kreativt älskar jag Pinterest, är nog inne där ett onormalt antal gånger om dagen.

 

Något du vill hälsa till alla som drömmer om att bli makeup artister?

Tvivla inte, gör det! Att tvivla hindrar bara dig från att faktiskt få jobba med din stora dröm. Som sagt, vissa lyckas med sina stora drömmar – folk blir skådespelare, författare, makeup-artister! Det kan även vara du!

 

Makeup: Louise

Frisörer och hårstylister – kombinera hår med makeup!

Har du funderat på att kombinera hår med makeup?

 

MAKEUP ACADEMY är Sveriges ledande makeup artist skola.Varje år driver vi 4 intensivutbildningar i Stockholm och Göteborg.

Utbildningarna i båda städer är identiska och pågår under 10 veckors tid. Vi vet att du som kan både hår och makeup har ett otroligt försprång i branschen, därför vill vi ge dig som är frisör eller hårstylist chansen att utbilda dig till makeup artist hos oss på MAKEUP ACADEMY genom att ge dig 5000 kr i rabatt på den totala kostnaden!

 

Utbildningsdatum 2019:

 

5 augusti- 11 oktober
14 oktober- 20 december

 

Avgift: 73 000 kr

 

I avgiften ingår 300 tim utbildning med professionella makeupartister, masterclass med M.A.C och Sweed Lashes. Makeupkitt till ett värde av  20,000 kronor från M.A.C, Bobbi Brown, Laura Mercier, ByTerry, Collistar, Dr Lip, St Tropez, Ardell, Sweed Lashes, Tweezerman, Beautyblender och Real Techniques.

 

 

Gör din intresseanmälan redan idag för att säkra din plats!

 

Intresseanmälan

Ta chansen och vidareutbilda dig inom hårstyling!

Är du redan makeupartist men vill lära dig även hårstyling?

 

Ta chansen och vidareutbilda dig! För dig som är intresserad av hår och vill utveckla dina kunskaper så har vi nu satt datumen för nästa hårstylistutbildning! Har man intresset och vill kunna ta sig an fler jobb och arbeta som kombinerad hårstylist och makeup artist så rekommenderar vi verkligen denna utbildning! Det är brist i branschen på hårstylister och nu har du chansen att ta plats!

 

Utbildningsdatum:

28-29 sep – 5-6 okt 2019

Pris: 15 000 kr 

 

I avgiften ingår anmälningsavgiften och ett kit till ett värde av totalt 6 000 kr fyllt med hårprodukter, tänger och borstar från Cloud Nine och Mr Smith.

Under utbildningen så arbetar ni på dockhuvuden. Undervisningen sker under två helger, kl 09.00-17.00 i våra fina lokaler på S:t Eriksgatan 94.

Vi har totalt 8 platser och det är först till kvar som gäller!  

 

Intresserad?
Gör din anmälan redan idag

 

Lärare: Sofia Geideby, Annie Ankervik och Josefin Gligic från Kollektivet Kai,
läs mer om deras fantastiska karriärer på www.kollektivetkai.com

Elev Spotlight

Idag vill vi presentera vår tidigare elev Milla Gisselfeldt lite närmare för er. Milla är väldigt aktiv i branschen och jobbar med både makeup och hår. Hon har ett fantastiskt öga för detaljer, är väldigt talangfull och hon är en person med en härligt lugn energi. Men hon även lite av en frisk fläkt med en lite annorlunda bakgrund och syn på saker, som hon själv kommer berätta mera om här under.

 

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Milla Gisselfeldt och fyller 26 år i sommar. Bor i Stockholm, men är från Eskilstuna och har även bott i Tokyo i 3 år. Frilansar som hårstylist och makeup artist.

 

Vad fick dig att vilja utbilda dig till Makeup Artist?

Jag gick frisörlinjen på gymnasiet och hade då som dröm att bli hårstylist i Japan, så efter gymnasiet jobbade jag som frisör i 1 1/2 år innan jag flyttade till Tokyo. I Tokyo började jag med att plugga japanska innan jag påbörjade min utbildning inom hår och makeup där. Jag hade egentligen inte haft en tanke på att jag skulle bli makeup artist förrän jag började den utbildningen och märkte att jag ”kunde” sminka andra. Jag har dock alltid haft ett intresse av makeup då jag lyssnade på japansk Visual Kei musik, så jag har alltid tyckt att det varit roligt att ändra utseendet med makeup. Men det var där i Tokyo som mitt intresse för makeup växte, och jag verkligen fick känslan av att det är det här jag vill göra. När jag flyttade till Stockholm så kände jag lite ”vad gör jag nu”, det kändes svårt att veta vad jag skulle göra med mina kunskaper och veta hur det funkar inom modebranschen här osv. Och jag kände att jag kunde bli bättre på makeup om jag gick en mer makeup-fokuserad utbildning. Så det var då jag hittade Makeup Academy och valde att utbilda mig till makeup artist hos er.

 

Vad är det roligaste med att jobba som makeup artist enligt dig?

Att man får vara kreativ och att det är väldigt varierande från dag till dag. Och att man får träffa så många olika och härliga personer!
Jag är kanske inte den typiska makeup artisten/hårstylisten som har valt yrket för att jag är utåtriktad. Jag har valt yrket för att det är det roligaste jag vet och när jag sminkar någon (eller fixar håret) så hamnar jag i ett lugn, jag älskar den kreativa processen och älskar känslan av att händerna får jobba. Jag brukar säga att det är en form av terapi för mig, låter kanske konstigt men det är det bästa sättet för mig att förklara det på. 

 


Vad tycker du att var bäst med utbildningen på Makeup Academy?

Att man känner sig väl förberedd och får en bra grund att stå på, att man får en uppfattning om hur branschen fungerar. Men för mig var det även självförtroendet som jag fick av lärarna. 

 

Berätta om det roligaste jobbet du varit med om?

Väldigt svårt att välja, jag tycker att alla jobb är roliga. Jag får ofta påminna mig själv om att jag faktiskt får betalt för det jag gör! Och jag glömmer ofta bort vad jag har gjort för jobb, men blir påmind när jag väl får bilderna.

Men kan bland annat nämna kampanjplåtning för Apart of the art. Plåtningar för Twist & tango och sen polska Vogue. Sen så är det många assistentjobb som jag har gjort som varit väldigt roliga. 

 

Var hittar du din inspiration?

Jag hittar min inspiration mycket från Japan, tidningar, musik, men också naturen (jag älskar blommor) och andra makeup artister, Pinterest osv. Man kan bli inspirerad av det mesta, om man håller ögonen öppna.

 

Något du vill hälsa till alla som drömmer om att bli makeup artist?

Vill man något tillräckligt mycket och kämpar för det så lönar det sig, ge inte upp! Ha inte för bråttom med ”att bli något”, assistera mycket och sug åt dig av alla kunskaper och tekniker, gör mycket testplåtningar. Och ha kul förstås!

 

Makeup: Milla Gisselfeldt

Elev Spotlight

Katarina har utbildat sig både till makeup artist och hårstylist hos oss på Makeup Academy och är en tjej med grym attityd till allt och som sprider härlig energi till alla som hon jobbar med. Katarina har varit med på många visningar som skolan ansvarat för och även jobbat som gästlärare hos oss. Det är alltid lika roligt att råka på Katarina och vi är så stolta över henne, och därför vill vi presentera henne lite närmare för er alla.

 

Vem är du och vad jobbar du med?

Katarina Ohlsén heter jag, 24 år, från Stockholm och idag frilansar jag som makeup artist och hårstylist.

 

Vad fick dig att vilja utbilda dig till Makeup Artist?

Jag fick möjlighet väldigt tidigt att hänga på filminspelningar då jag bara var nio år. Då introducerades jag för fösta gången för makeup artister och blev fäst. Sen har jag alltid varit kreativ och alltid älskat smink. Så efter en kortare period med studier i LA så bestämde jag mig för att när jag kom hem skulle jag ta tag i min dröm, köra på och se vad som händer.

 

Vad är det roligaste med att jobba som makeup artist enligt dig?

Att jag får vara kreativ varje dag i mitt yrke, jag har ju faktiskt mitt största intresse som mitt jobb. Helt underbart! Sen såklart att jag varje dag får träffa nya människor. Ingen dag är den andra lik. Ständigt lär jag mig nya saker, det tycker jag är väldigt rogivande, man utvecklas och växer i sitt yrke efter varje jobb. 


Vad tycker du att var bäst med utbildningen på Makeup Academy?

Teknikerna! På Makeup Academy lär du dig teknikerna för att skapa olika looks, effekter etc. Vilket jag tycker är så bra, för kan du tekniker så kan du skapa massor. Du lär dig att tänka hur du ska kunna skapa något med hjälp av dina tekniker och inte ”att så här ska tex en brudmakeup se ut”.

Du blir verkligen förberedd för branschen och sen såklart alla FANTASTISKA lärare! De ser verkligen varje elev och skolan var en otrolig trygghet under utbildningen men också efter skolan. Skolan hjälpte till att bolla tankar och rekommenderade en till jobb.

 

Berätta om det roligaste jobbet du varit med om?

Oj så svårt! Jag tycker faktiskt att de flesta jobb jag gjort är roliga. Men jag jobbar väldigt mycket med en studio där gänget är helt otroligt så de dagarna är väldigt roliga. Men ett jobb som var väldigt kul, var när jag fick sminka och göra hår på Visuals åt Steve Angello, för de släppte mig totalt lös med sminket och jag fick göra precis vad jag ville och resultatet blev väldigt coolt.

 

Var hittar du din inspiration?

Överallt! T.ex. i naturen och från andra makeup artister. Sedan är jag även väldigt beroende av Pinterest!

 

Något du vill hälsa till alla som drömmer om att bli makeup artist?

Kör på och jobba på! Se till att ha kul och sug åt dig av allt och alla så du lär dig så mycket som möjligt. Att vara makeup artist är tufft men även så otroligt kul!

 

Makeup av Katarina

Dashl växer – gör stjärnrekrytering till Makeup Academy

PRESSRELEASE – Stockholm 8 april 2019

Den digitala bokningsplattformen Dashl rekryterar Jessica Jarmteg som verksamhetschef till sin stylistutbildning Makeup Academy by Dashl. Jessica kommer närmast från Björn Axén Academy där hon har varit verksam som utbildningsansvarig sedan 2015.

 

Dashl är en digital skönhetsconcierge där kunder kan boka stylister till sitt hem, kontor, hotell. Är man på språng kan man besöka en av Dashls Beauty Barer för hårstyling, nagelbehandlingar eller makeup. Företaget grundades 2016 av Arbilina Nissan och Nina Akbari. 2018 förvärvade bolaget även Mehrens Academy – nu Makeup Academy by Dashl. Utbildningen finns i både Stockholm samt Göteborg och är en av Sveriges främsta för utbildningar för stylister inom makeup och hår.

 

–  Vi är otroligt glada över att ha fått med oss Jessica till Makeup Academy by Dashl. Hennes kompetens och mångåriga erfarenhet både inom utbildning men också från branschen är precis det vi har letat efter. Dashl är ett digitalt innovativt bolag och Jessica delar det tänkandet med oss. Våra visioner för framtiden stämmer oerhört väl överens med varandra och vi ser fram emot att tillsammans driva och modernisera skönhetsbranschen redan från utbildningsstadiet, säger Arbilina Nissan.

 

–  När den här chansen dök upp var det självklart för mig att tacka ja. Makeup Academy by Dashl är något så ovanligt som en skola med en gedigen historia men som också befinner sig i en nystart. Det känns väldigt spännande och jag ser fram emot att få sätta min prägel på en verksamhet som har ett otroligt gott renommé i branschen,” säger Jessica Jarmteg.

 

Jessica Jarmteg tillträdde sin tjänst som verksamhetschef i samband med kursstarten den 1 april. För närvarande har utbildningen fyra makeupartistutbildningar och två hårstylistutbildningar per år i Stockholm och Göteborg. Det utbudet kommer under 2019 att utökas.

 

Om Dashl

Dashl är en digital skönhetsconcierge för alla dina behandlingar. Dashls stylister kan bokas till ditt hem, kontor, eller hotell. Du kan även boka in dig på en av Dashls Beauty Barer på H&M Fältöversten, H&M i Västermalmsgallerian eller H&M i Gallerian. Boka skönhetsbehandlingar när du kan, där du kan, utan att behöva anpassa dig efter en salongs öppettider.
För mer information om Dashl – dashl.se

Om Jessica Jarmteg

Jessica har lång erfarenhet från makeup branschen och kommer senast från Björn Axen Academy där hon grundat deras makeuputbildning och även jobbat som utbildningsansvarig på frisörutbildningen. Jessica har 25 års erfarenhet som makeupartist och är utbildad på Glauca Rossi School of Makeup. Hon började sin karriär på Face Stockholm där hon jobbade med etablering av nya försäljningsställen, utbildning av personal och produktutveckling. Under en längre tid arbetade hon även på huvudkontoret i New York. Hon var under flera år rektor på Face Stockholm Makeup School. Jessica har även representerats av Stockholmsgruppen som makeup artist och samarbetat med många kända kunder inom mode, reklam, TV och olika visningsuppdrag.

Om Makeup Academy by Dashl

2018 förvärvade Dashl Makeup Academy by Dashl, då Mehrens Academy som grundades 2009 av makeupartisten Linda Mehrens. Sedan dess är den känd som den utbildning som får ut flest elever i arbete. Makeup Academy by Dashl har utbildningar i både Stockholm och Göteborg och är en av Sveriges främsta utbildningar inom makeup och hår. Det är den enda utbildningen i Sverige som ackrediterats enligt den internationella CIDESCO- standarden.

För mer information om Makeup Academy:  www.makeupacademy.se

Elev spotlight

Denna vecka har vi pratat lite med Lisa Rönnqvist som är en av våra tidigare elever. Lisa utbildade sig till makeup artist och hårstylist på Makeup Academy i Stockholm 2018. Lisa har sedan dess både frilansat, assisterat och jobbat i butik och verkligen tagit sig in i branschen. Lisa har en härlig och varm energi vilket gör att det alltid är roligt att jobba med henne, hon är positiv och jobbar hårt och är enligt oss därför en perfekt tidigare elev att presentera lite närmare.

 

 

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Lisa, är 22 år och kommer från Gävle. Jag flyttade till Stockholm för att gå på Makeup Academy och kände under utbildningen att jag hade hittat rätt och blev kvar i Stockholm! Nu frilansar jag som makeup artist och hårstylist här i Stockholm och arbetar extra på MAC Cosmetics. 

 

Vad fick dig att vilja utbilda dig till makeup artist?

Har alltid varit en kreativ person och har som liten alltid älskat att skapa. Sen på senare år har kreativa sminkningar varit något jag gjort mycket hemma på mig själv men inte tänkt att man faktiskt kan jobba med. Det var min mamma som föreslog det en dag och sen blev det bara så. Bästa valet jag gjort!

 

Vad är det roligaste med att jobba som makeup artist enligt dig?

Att jag får vara kreativ och arbeta med så många andra fantastiska och kreativa människor. Mina favoritjobb är då jag får vara med och planera inför en fotografering och ta fram en sminkning som passar, sedan vara med i hela processen och tillslut se bilderna och det färdiga resultatet. Det är häftigt! Och alla härliga människor man möter på vägen är också ett plus.

 

Vad tyckte du att var bäst med utbildningen på Makeup Academy?

Alla fantastiska lärare och den fortsatta kontakten man får efter skolan. Har inte känt mig ensam eller osäker på vart jag ska ta vägen. När jag var färdig med min utbildning kände jag verkligen att jag hade fått så mycket kunskap jag bara kunnat få. Verkligen bästa valet jag gjort är att jag valde att börja på Makeup Academy!

 

Berätta lite om hur det är att jobba på MAC? 

Lärt mig så mycket under min tid på MAC! Man utvecklas så mycket av att få sminka alla olika sorters människor och inte bara professionella modeller. Vi har även roliga sminkscheman och lookdays som gör att jag även utmanas i mitt sminkade på mig själv. Väldigt kreativ och inspirerande arbetsplats! Trivs väldigt bra och älskar produkterna.

 

Något du vill hälsa till alla som drömmer om att bli makeup artist?

Gör det!! Jag har inte ångrat mig en sekund, och bara du vill tillräckligt mycket så kommer allt att lösa sig på vägen. 

 

Makeup: Lisa Rönnqvist

 

Elev Spotlight

För några veckor sen så fick vi på Makeup Academy besök av en av våra fantastiska tidigare elever Emma Parmlöv! Emma utbildade sig på Makeup Academy i Göteborg och har sedan dess byggt upp en strålande karriär och är nu en av de främsta makeup artisterna i Göteborg! Vi tycker alltid om att få besök av Emma och höra om hennes äventyr, och det är alltid lika roligt varenda gång hon kommer tillbaka till skolan som gästlärare. Eleverna blir alltid inspirerade och vi tycker Emma är en grym förebild för våra elever under utbildning, inte bara för att hon är en duktig makeup artist men även för hennes härliga personlighet och arbetsmoral. Emma är ett perfekt exempel på att om man vill så kan man och hårt arbete belönas! Vi passade på att ställa några frågor till Emma som ni kan ta del av nedan.

 

Berätta vem du är? 

Jag heter Emma Parmlöv och fyller 26 år i sommar. Jag är bosatt i Halmstad och pendlar därifrån till mina jobb. Jag en en kreativ tjej som sedan liten varit intresserad av att måla, jag har alltid varit konstnärligt lagd. 

 

Vad jobbar du med? 

Jag jobbar som makeup artist och hårstylist på heltid och är idag representerad av agenturen LindModels i Göteborg. 

 

Vad tyckte du var bäst med att utbilda dig på Makeup Academy?

Jag tyckte helt klart det bästa med utbildningen var att jag kände mig väl förberedd för att ta mig an jobb på egen hand. Jag fick lära mig hur branschen fungerar och hur allt går till från idé till färdigt jobb. Lärarna på skolan gjorde verkligen dagarna inspirerande och givande vilket gjorde att jag kunde utvecklas. 

 

Vad är det bästa med att vara makeup artist? 

Jag älskar verkligen att arbeta med färg och form, jag har världens bästa jobb! Jag är en väldigt social tjej och får energi av att träffa nya människor, vilket gör att jobbet som makeup artist passar mig perfekt. Det är inte en dag som är den andre lik, olika platser och team varje gång så man träffar alltid mängder av nya intressanta och inspirerande människor. Att jobba som makeup artist och som hårtsylist är otroligt varierande och kräver att du tror på dig själv. 

 

Vad har varit ditt roligaste jobb? 

Jag tycker att alla mina jobb är roliga, klyschigt men så sant! Kommer ihåg mitt allra första jobb och hur nervös jag var inför det! Handsvett och darriga ben, jag skulle göra årets kampanj för Majblomman. Den dagen kommer jag alltid att minnas. Sen älskar jag verkligen att jobba med Fashion Week, Elle-galan och P3 Guld på grund av det höga tempot och för att jag fungerar väldigt bra under stress. Förra sommaren gjorde jag och ett gäng andra grymma tjejer hår och makeup under Lotta på Liseberg, varje vecka var jag där och fixade till artisterna. Några av de underbara människorna jag fick jobba med är: John Lundvik, Renaida, Chris Kläfford, Martin Almgren, Cassandra M Klatzkow, Erik Saade mm. Det var en otroligt rolig sommar! Kampanj plåtnigarna med MQ, Monki, Ted & Teresa, Svea, Craft och Myrorna har varit extra roliga men älskar även att jobba med Nelly.com, Kappahl, och Helly Hansen mm, ja ni förstår listan kan göras lång!

I det stora hela så drivs jag av att få möta och arbeta med kreativa människor. Varför jag nämnt dessa jobb är just för att deras team, idé och slutresultat alltid blir så himla bra. 

 

Något du vill hälsa alla som drömmer om att bli makeup artist? 

Hårt jobb belönas, ge aldrig upp och kom ihåg att ha roligt på vägen! 

 

Makeup: Emma Parmlöv

 

MEHRENS ACADEMY GÖR STHLM FASHION WEEK

MEHRENS ACADEMY ansvarar för makeupen på Swedish Fashion Talents och öppningsvisningen tillsammans med Borås textilhögskola under Sthlm Fashion Week!

Tillsammans med gamla elever arbetar vi totalt under 2 dagar med olika visningar denna säsong! Vi är stolta över att kunna ge våra elever möjligheten att faktiskt få komma ut i verkligheten och arbeta aktivt med det de utbildat sig för. Lycka till alla makeup artister! Nu blir det modefest i 3 dagar!

 

MEHRENS ACADEMY – INTERNATIONELL EXAMEN!

MEHRENS ACADEMY med skolor i Stockholm och Göteborg, är den första skolan i Skandinavien att uppnå ackreditering som en fristående CIDESCO Media Make-Up School!


CIDESCO

CIDESCO grundades 1946 i Bryssel och har sitt huvudkontor i Zürich, Schweiz.
CIDESCO är världsstandarden för skönhet och spa-terapi, deras medlemskap är öppet för ledande skolor, högskolor, skönhetssalonger och spa runt om i världen.

En CIDESCO-examen är för studenter som vill ha en överlägsen nivå av utbildning och ett kvalificerat CIDESCO Diplom som är erkänt över hela världen. De skolor som ackrediteras av CIDESCO har högsta standard för utlärning, utrustning och hygien.

Alla kandidater som fullföljer sin utbildning på en ackrediterad CIDESCO-skola kan försäkra sig om att de har fått en utbildning i världsklass. Utbildningen omfattar undervisning i olika discipliner som examineras av internationellt erkända CIDESCO-examinatorer.

KUNSKAP/EXAMINATION
För att ha möjlighet att ta en CIDESCO-examen behöver du ha gått både makeupartist- och hårstylist-utbildningen på MEHRENS ACADEMY, alternativt ha en frisörutbildning. För att erhålla en CIDESCO-examen krävs en godkänd examination.

Du kan självklart välja att gå endast makeupartist-utbildningen, men har då ej möjlighet att ta en CIDESCO-examen. Självklart blir du diplomerad makeupartist och får ett certifikat på att du är utbildad professionell makeupartist.

Med tanke på lanseringen säger Linda Mehrens Flodin, grundare och kreativ chef för Mehrens Academy,
”Vi är mycket stolta över att vi blir den första CIDESCO Media Makeup skolan i Skandinavien, det är en otrolig ära. Genom våra utbildningar kommer studenterna inte bara att få den mest omfattande kunskapen och den internationellt erkända kvalifikationen, de kommer också att kunna använda våra kontakter och få en direkt länk till allt som händer i branschen. ”

 

Till arkivet