Arkivet

MEHRENS ACADEMY – INTERNATIONELL EXAMEN!

MEHRENS ACADEMY med skolor i Stockholm och Göteborg, är den första skolan i Skandinavien att uppnå ackreditering som en fristående CIDESCO Media Make-Up School!


CIDESCO

CIDESCO grundades 1946 i Bryssel och har sitt huvudkontor i Zürich, Schweiz.
CIDESCO är världsstandarden för skönhet och spa-terapi, deras medlemskap är öppet för ledande skolor, högskolor, skönhetssalonger och spa runt om i världen.

En CIDESCO-examen är för studenter som vill ha en överlägsen nivå av utbildning och ett kvalificerat CIDESCO Diplom som är erkänt över hela världen. De skolor som ackrediteras av CIDESCO har högsta standard för utlärning, utrustning och hygien.

Alla kandidater som fullföljer sin utbildning på en ackrediterad CIDESCO-skola kan försäkra sig om att de har fått en utbildning i världsklass. Utbildningen omfattar undervisning i olika discipliner som examineras av internationellt erkända CIDESCO-examinatorer.

KUNSKAP/EXAMINATION
För att ha möjlighet att ta en CIDESCO-examen behöver du ha gått både makeupartist- och hårstylist-utbildningen på MEHRENS ACADEMY, alternativt ha en frisörutbildning. För att erhålla en CIDESCO-examen krävs en godkänd examination.

Du kan självklart välja att gå endast makeupartist-utbildningen, men har då ej möjlighet att ta en CIDESCO-examen. Självklart blir du diplomerad makeupartist och får ett certifikat på att du är utbildad professionell makeupartist.

Med tanke på lanseringen säger Linda Mehrens Flodin, grundare och kreativ chef för Mehrens Academy,
”Vi är mycket stolta över att vi blir den första CIDESCO Media Makeup skolan i Skandinavien, det är en otrolig ära. Genom våra utbildningar kommer studenterna inte bara att få den mest omfattande kunskapen och den internationellt erkända kvalifikationen, de kommer också att kunna använda våra kontakter och få en direkt länk till allt som händer i branschen. ”

 

MODEHISTORIA OCH INSPIRATION!

Vi är nu inne på dag två vecka 8 i våran utbildning. Vi har grottat ner oss i modehistoria och sett över viktigt nedslag.

Modehistorian har gett våra elever en klarare inblick på hur trender uppstått och fortfarande uppstår. Hur trender hela tiden kommer och går och att så mycket i vår värld idag är inspirerat ifrån andra årtionden.

Skolorna har haft besök av etablerade Makeupartister i branschen som varit Gästlärare och haft olika årtal tillsammans med våra elever. De årtionden vi lägger ner lite extra tid på och återskapar makeup till är det glada 20-talet, kvinnliga 50-talet, Twiggy inspirerande 60-talet och färgsprakande 80-talet!

Mia Högfeldt är en sprudlande Makeupartist som varit med oss på båda skolorna och inspirerat våra elever genom årtionden.
Hon har 30 års erfarenhet i branschen och kan därför ge våra elever värdefulla tips och en ordentligt peppande boost att ta med sig ut i arbetslivet!
Mia pratar kraften bakom smink och att veta vad hur du ska använda den. Hon pratar mycket om att lyfta sminket som ett verktyg att framhäva våra ansikten och inte använda det som något att gömma oss bakom. Att lära sig sminka fram ett utseende, att sminka fram en person och inte sminka över.

Idag var Mia på skolan i Göteborg och körde 80-talet, skrolla ner och avnjut några bilder!

 

 

MEHRENS ACADEMY x KOLLEKTIVET KAI!

Vi kan nu stolt presentera vår nya Hårstylist-utbildning på MEHRENS ACADEMY som drivs tillsammans med Kollektivet KAI!

MAKEUP ACADEMY driver hårsylistutbildningen genom ett exklusivt samarbete med Kollektivet KAI. Kollektivet KAI består av tre drivna hårstylister: Annie Ankervik, Sofia Geideby och Josefin Gligic som arbetar tillsammans för att uttrycka sin kreativitet och passion för yrket. Med Kollektivet KAI som ansvariga för vår hårstylistutbildning håller vi en absolut toppnivå!

KAI arbetar backstage vid fotograferingar och shower, håller i seminarier och olika samarbeten. Deras ambition är att förse våra elever med unika idéer och som håller säsong efter säsong. KAI och MEHRENS ACADEMY har inlett ett samarbete då båda parter vill lyfta och stärka tjejer och killar till att nå sin fulla potential!

Sofia Geideby
Sofia Geideby är årets frisör 2018 och en av Sveriges mest prisbelönta frisörer både nationellt och internationellt! Hon har en stor passion för yrket och jobbar med allt från salongs jobb och utbildning till modeplåtningar, visningar och andra kreativa projekt. Sofia har en enorm energi och ett kraftigt driv, hon ger alltid 100% och är verkligen ett med yrket.

Annie Ankervik
Med en utåtriktad, kreativ och ambitiös personlighet och med ett nyskapande, utmanande och tekniskt hantverk har Annie Ankervik format en karriär i Sverige och utomlands. Annie är flerfaldigt nominerad i Årets Frisör och är tilldelad titeln ’Årets Frisör 2018 avant garde’, och titeln ’Best Stylist’ på Davines World Style Contest 2017. Utöver att vara medgrundare till KAI är Annie en del av Davines svenska team och Shokuninclik med bas i New York. Annie brinner för utbildning och älskar att dela med sig av sina erfarenheter!

Josefin Gligic 
Josefin Gligic är utbildad frisör i grunden men arbetar i huvudsak som frilansande hårstylist. Efter fem år i modemeckat Paris, delar hon nu mestadels av sin tid mellan Stockholm & Paris. Hon jobbar med mode, reklam och visningar och reser runt om i Europa under modeveckorna. Josefin har även startat webshoppen backstager.se och ingår i kollektivet KAI tillsammans med Sofia och Annie.

Utbildningen sker i både Stockholm & Göteborg under 4 dagar, fördelat på två helger (dagtid 09-17).
Helg 1: 7-8/4 2018 +
Helg 2: 14-15/4 2018

Avgiften för Hårstylist-utbildningen är 15.000 kr inkl. moms. I priset ingår anmälningsavgiften på 5.000 kr och ett produktkit med stylingprodukter från Davines till ett värde av 2.895 kr samt ett kit med verktyg och stylingredskap från GHD. Du har som elev även 10 % rabatt på backstager.se

Lockas du av att arbeta som professionell hårstylist och skapa effektfull styling eller avancerade håruppsättningar? MEHRENS ACADEMY’s utbildning till hårstylist ger dig de förutsättningarna du behöver för att lyckas med att uppnå dina mål!

Gör din intresseanmälan redan idag!

DAISY BEAUTY PROFESSIONAL

MEHRENS ACADEMY i senaste numret av Daisy Beauty Professional!

I senaste numret av Daisy Beauty Professional kan vi läsa reportaget ”Back To School” som handlar om vidareutbildning i olika avseenden. De skriver om hur viktigt det kan vara att ha spetskompetens inom ett visst område för att få skjuts framåt i sin karriär!

Alla behöver ta ansvar över sin egen utveckling, för att vara konkurrenskraftig i sin bransch. Skönhetsbranschen är en av många branscher som är under ständig utveckling, och det går snabbt. Det gäller att hålla sig uppdaterad på vad som händer och se sig omkring efter utbildningar som kan gynna ens karriär.

På MEHRENS ACADEMY har vi två utbildningar, en makeupartist-utbildning och en hårstylist-utbildning. Makeupartist-utbildningen är ett bra komplement för dig som är frisör, hårstylist, nagelteknolog, fransstylist etc. Det är framförallt en utbildning till dig som är helt ny och vill komma in i mode och skönhetsbranschen. Makeupartist-utbildningen ger dig all den kunskap du behöver för att komma in i branschen.

Hårstylist-utbildningen är en fantastisk utbildning för dig som är makeupartist och vill kunna göra både hår och makeup när du kommer ut i arbete. Hårstylist-utbildningen är även en bra utbildning för dig som redan är utbildad frisör och som vill utveckla din kreativitet. Utbildningen riktar sig mot modebranschen och hur man arbetar med hår inför visningar, bild och film.

I senaste numret av Daisy Beauty Professional ger Elin Fagerberg tips på de bästa utbildningarna. MEHRENS ACADEMY är den makeupartist-utbildning som Elin rekommenderar i reportaget.

AIRBRUSH

I Lördags hade vi en vidareutbildning i Airbrush för våra lärare på MEHRENS ACADEMY!

Makeupartist-utbildningen på MEHRENS ACADEMY  kommer att innehålla en dags introduktion av Airbrush för våra elever. Fördelen med att använda Airbrush makeup är att du inte behöver några penslar, svampar eller ens nudda huden med dina fingrar. Du arbetar med luft och färg.

Tekniken föddes redan 1956 och användes då på skådespelare och har sedan dess utvecklas och har blivit en stor teknik i branschen. Det är främst stort inom film, TV, teater och bröllop. Med den här tekniken kan du utveckla makeup och body paint och nå ditt resultat snabbare! Du kan göra fejk tatueringar på ett verklighetstroget sätt. Med Airbrush kan du även sminka hår, låta kreaviteten flöda och göra olika mönster eller fixa till en synlig utväxt på ett naturligt sätt! Du kan även göra naglar och självklart en riktig beauty makeup, det finns inga begränsningar!

Vi är super stolta över att kunna lägga till det här i vår utbildning. Vi strävar alltid efter att kunna ge våra elever så mycket som möjligt, mer kunskap att ta med sig ut i arbetslivet. Airbrush kommer inte bara kunna utveckla våra elever till en ny nivå, det är även en riktigt rolig teknik att lära sig! Framförallt kommer vi att ta in den här Airbrush-dagen i vår utbildning för att visa våra elever att det finns flera olika sätt att arbeta på.

 

MEHRENS ACADEMY!

Lyssna till våra gamla elever som pratar om varför MEHRENS ACADEMY är det självklara valet av makeupskola!

Har du intresse för makeup, mode och skönhet? Drömmer du om att arbeta som professionell makeupartist?

Om du står i valet och kvalet mellan vilken skola du ska välja så ta dig 40 sekunder och titta på filmen. Våra tidigare elever, idag frilansande makeupartister berättar varför MEHRENS ACADEMY var ett självklart val. Vi brinner för våra elever, både under och efter utbildningen, vårt mål är att våra elever når sina drömmar!
Vi är otroligt stolta över att kunna titulera oss Sveriges Bästa Makeupartist-skola!

Gör din intresseanmälan redan idag!
www.makeupacademy.se/intresseanmalan

VOGUE THE COVERS!

VOGUE The Covers är en bok som att tagit plats på hyllan hos MEHRENS ACADEMY. Den 288 sidor tjocka boken är en riktig inspirationskälla att få bläddra i!

Sedan den 17 december 1892 har Vogue fångat fantasin hos sina läsare. En illustrerad historia av den ikoniska modemagasinens mest minnesvärda omslag, Vogue The Covers ger dig över 125 år av de mest minnesvärda bilderna som har definierat och förvandlat stilens värld. Organiserad av årtionden kartlägger boken utvecklingen av mode, konst, kändisskap och fotografering från 1820 talet fram till idag.

Längst med vägen visas mer än 600 stycken av de vackraste, mest provocerande och fashionabla omslagen som någonsin producerats. Från det fantastiska feminina illustrationerna i början av 1900-talet till de eleganta sirenerna från 1930-talet vidare till 1950-talets oförmögna eleganta modeller. De ikoniska ansiktena från 1960-talet tar plats och vidare mot det färgsprakande 1980-talet fram till dagens nya våg av banbrytande talanger!

Genom dessa fängslande bilder och Dodie Kazanjians stämningsfulla recaps av varje årtionde ger Vouge The Covers ett livligt porträtt av den skiftande kulturella branchen. Boken presenterar legendariska konstnärers arbete, bland annat illustratörer som Helen Dryden och Georges Lepape. Stora fotografer som Helmut Newton, Irving Penn, Richard Avedon, Bruce Weber, Herb Ritts, Steven Meisel, Annie Leibovitz och Mario Testino har en stor betydande roll. Boken är en fantastisk hyllning av tidningen och dess oavsiktliga, men enorma inflytande i vår värld idag.MEHRENS ACADEMY VECKA 5/10

Utbildningens vecka 5! Vi har snart arbetat oss igenom alla olika steg i en full makeup och teknikerna för varje moment.

Vi är inne i vecka 5 med våra duktiga elever, denna veckan ligger fokuset dom första dagarna på tekniker inom applicering av ögonskugga, allt från naturliga makeuper till dom mer avancerade sotningarna.

Veckan fortsätter med bryn. Vi går igenom redskap, tekniker och produkter för att få till det naturligt sminkade brynet. För att få fram rätt symmetriskt form utifrån ursprungsbrynet arbetar eleverna med teknikerna vi gått igenom.

Dagens lektion handlar om att få till en perfekt mun. Vi går bland annat igenom long lasting tekniker och hur man skapar balans och symmetri i en läpp, det blir intensiva dagar med mycket information och det kräver koncentration av högsta nivå!

Imorgon är det dags för eyeliner, eleverna kommer under en hel dag att bara mata klassiska eyeliner för att få till det perfekta ”flowet”. Målet är att kunna skapa en klassisk liner i alla olika storlekar utifrån vad modellen har för öga.

Efter den här veckan har eleverna gått igenom teknikerna för alla olika steg i en makeup. De kommer nu de sista 5 veckorna att varje dag skapa fulla looker utifrån de moment och tekniker vi har gått igenom. Utöver fulla looker så bjuder de kommande veckorna på bland annat Master Class med MAC och NARS. Marknadsföring, försäljningstekniker, gästlärare, starta eget, inspirationsdag, besök till agentur och mycket mer kommer vi att hinna med!

 

MODEVISNINGARNA – ÅRETS FRISÖR 2018!

Nu kan du se visningarna från Årets Frisör 2018!

Makeup: MEHRENS ACADEMY
Hair: NOIR Sthlm
Styling: Beckmans Designhögskola
Production: PAP Studio
Movie: PAP Studio

ÅRETS FRISÖR 2018!

I lördags var det dags för Tävlingen Årets Frisör 2018, som följdes av Galakväll innehållande prisutdelning och visningar!

I lördags var det tävlingsdags! Under året som gått så har juryn valt ut de bästa bidragen i kategorierna: Årets Dam, Årets Herr, Årets Nykomling & Årets Avantgarde. Fyra stycken nominerade i varje kategori tävlade i lördags på Mall of Scandinavia, där de live fick återskapa sina looker som juryn under dagen bedömde. MEHRENS ACADEMY med team var på plats och hjälpte till med makeupen på de tävlandes modeller.

Under kvällen var det dags för Årets Frisör Gala på Vasa Teatern! MEHRENS ACADEMY tillsammans med tidigare elever arbetade backstage hela dagen, då vi stod för makeupen till Beckmansvisningarna under kvällen. De fantastiska håren stod NOIR Stockholm för, Designerna kommer från Beckmans Designhögskola och PAP Studio ger vi all cred till för Produktionen. 11 olika looker gjordes då de var 11 olika designers som visade upp sina kollektioner.

En fantastisk dag med ett grymt samarbete och härliga människor! TACK till alla!

VINNARE:
Årets Frisör: Sofia Geideby
Årets Dam: Sofia Geideby
Årets Herr: Simon Wikström
Årets Avantgarde: Annie Ankervik
Årets Nykomling: Diana Ebrahim Pour Bonakdary
Årets Team: DOM Hairdressing
Årets Frisörföretag: Victor Noblesse

Backstage – Beckmansvisning – Årets Frisör 2018

Beckmansvisning – Årets Frisör 2018

SWEEDLASHES PÅ MEHRENS ACADEMY!

Som vi nämnt tidigare är vi nu mitt i blending-momentet på våra skolor i Stockholm och Göteborg! Nu har även båda skolorna fått besök av Sweedlashes som lärt våra elever dom bästa teknikerna och tipsen till att fästa fransar på någon annan.

Sweedlashes går igenom deras sortiment, berättar varför dom just valt namnet Sweedlashes, och går in mer detaljerat på varje frans-sort.
Detta är en dag våra elever ser fram emot. En dag fylld med härlig stämning och en hunger på att lära sig mer! Eleverna får lära sig att skapa nya former till ögat och förstå skillnaden mellan material och färgval. Dom får även lära sig hur man kan skapa sin alldeles egna och unika design genom att bygga fransar med varandra.  Att kunna bygga fransar och få mer förståelse för vad som händer är en väldigt viktigt kunskap att ha. En kunskap att ta med sig ut i arbetslivet för att som en certifierad makeupartist kunna ge sina kunder exakt det dom vill ha!

Eleverna fick även lära sig vad skillnaden blir av att lägga till eyeliner, vad den verkligen gör och hur det regerar olika beroende på vilken frans man väljer.
Att i vissa fall är det bättre att inte ha någon eyeliner, pga av effekten det kan ge till lösfransarna. Medans det till vissa andra fransar ger ett mycket snyggare resultat i att addera en eyeliner. Som sagt, många tips och tricks för våra stjärnor att ta med sig hem i kunskapsbanken.
Självklart dokumenterades även dagen i bilder så scrolla ner!

L’ORFEO PÅ RÖDA STEN KONSTHALL!

Vår huvudlärare Elin i Göteborg stod för hår och makeup inför den över 400 år gamla opera föreställningen L´Orfeo på Röda sten konsthall. Det var en 9 dagars lång period och självklart tog hon med elever ifrån MEHRENS ACADEMY till assistans!

– ”Orfeus måste hämta hem sin älskade Euridice från dödsriket. Han ber förgäves Karon att föra honom över floden Styx. Karon vägrar och Orfeus får korsa floden ensam. Enligt myten är Karon färjkarlen som, mot betalning, för de döda på en båt över Styx. Den som inte kan betala får inte passera utan istället tillbringa evigheten i gränslandet mellan livets och dödens rike. Det är svårt att inte dra paralleller till dagens flyktingkatastrof i Medelhavet där människor bokstavligen svävar mellan liv och död och tvingas ta oerhörda risker genom att lägga sina öden i flyktingsmugglares händer. När Göteborg Baroque sätter upp Monteverdis opera L’Orfeo från 1607 blir det en tidstrogen föreställning med en tydlig koppling till vår samtid.”

Det var super roliga och underbara dagar med tempo! 13 looker skulle göras varje dag varav 4 skulle förnyas under pausen. Jobbet var väldigt kreativ och fritt, det skulle vara tydliga kopplingar till nutid kombinerat med föreställnings makeup. Självklart skulle makeup och hår även anpassas till kostymerna.
När man jobbar så nära med människor under en lång tid blir man ett tajt gäng så stämningen var på topp!

Föreställningen blev snabbt slutsåld efter den första recensionen av L´Orfeo, sen fortsatte helt fantastiska recensioner komma i från tidningar som Expressen, Aftonbladet, DN, GP bland annat.
Scrolla ni ner kan ni avnjuta backstage bilder!

MOMENT BLENDING!

Tiden springer iväg och vi är redan på dag 3 i moment blending! Under denna perioden lär sig våra fantastiska elever tekniker i att applicera och sudda.
Vi går igenom olika former och hur man bäst anpassar det efter ögat.

Det är fullt fokus i våra lokaler under dessa blending dagar då det är ett väldigt tekniskt moment vi är inne på. Men det är riktigt roliga dagar och det är underbart att se utveckligen våra elever gör varje dag!
Under dessa dagar får eleverna lära sig förstå hur en skugga växer och att hantera både kräm och puder produkter. Imorgon bygger vi på teknikerna yttligare, vi lär ut hur man böjer fransar och lägger till mascara.
När vi väl kommit in på mascara momentet är det dags för besök av Sweedlashes! Eleverna får i sina kit lösfransar ifrån Sweedlashes. Sweedlashes kommer hit och ger våra elever viktig kunskap om lösfransar att ta med sig ut i arbetslivet. De berättar om företagets resa för att lyckas skapa dom högkvalitativa fransarna som Gabriella (grundaren) själv kände saknades på marknaden. De lär även ut hur man på bästa sätt applicerar och tar hand om sina fransar för längsta möjliga hållbarhet!
Tack vare vårt samarbete så har vi turen att vi kan vi erbjuda våra elever 30% på Sweedlashes sortiment. Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda våra elever så mycket som möjligt!

SWEDISH FASHION TALENTS!

Visningen för Swedish Fashion Talents under Fashion Week a/w 18 på Grand Hotel i Stockholm!

I måndags gjorde MEHRENS ACADEMY makeupen på alla modeller som gick visningen för Swedish Fashion Talents under Stockholm Fashion Week på Grand Hotel. Vi hade med oss ett helt gäng med makeupartister som alla har utbildat sig hos oss och idag arbetar aktivt i branschen.

K-ourage, Rave Review, Per Götesson och PRLE är de varumärken som har uppmärksammats och fick visa sina höst-kollektioner under modeveckan. Tack till Swedish Fashion Council för förtroendet! År efter år blir vi tillfrågade om att vara med och göra makeupen till denna uppmärksammade visning.

Håret stod Grazette för och Produktionen bästa PAP Studio.
Alla bilder nedan är tagna av Mathias Nordgren / Studio Bon.

 

 

FASHION WEEK!

Igår stod MEHRENS ACADEMY för makeupen till visningen Swedish Fashion Talents under Fashion Week i Stockholm!

Igår stod MEHRENS ACADEMY för makeupen till visningen Swedish Fashion Talents under Fashion Week på Grand Hotel i Stockholm. Visningen innefattade fyra olika varumärken som visade upp sina kollektioner för AW18.
Varumärkena var:
K-OURAGERave ReviewPRLE och Per Götesson

Makeup-teamet bestod av makeupartister som tidigare har utbildat sig på MEHRENS ACADEMY, gamla som nya. Håret stod Grazette för och produktionen PAP STUDIO.

K-OURAGE 
Deras vision är att kunna inspirera människor till att stå upp för sina värderingar och att ha mod. ”K-OURAGE vill vara inkluderande och göra bärbara kläder för alla typer av kvinnor. Ett tecken på att man tar ställning och bryr sig.”

Rave Review
Rave Review är ett varumärke som fokuserar på hållbarhet. De skapar plagg utifrån upcycling och vill visa ”möjligheten att kombinera remake och high-end mode”. Inspirationen till deras AW18 kollektion är häxor. ”För oss står häxt-temat för feminism, styrka och är provokativt – alla egenskaper som vi vill lyfta fram i kollektionen och som också utmärker Rave Review som märke”.

Per Götesson
Per Götesson som är uppvuxen i Småland säger att var dag är hans inspiration. Götesson säger själv att det är viktigt att han skapar sådant han kan känna attraktion till, därför har Småland vävts in i denna kollektionen. ”Allt tyder på en vardaglig utilitarism, dessa plagg är skapade för att bäras, och bäras för att kunna skapa i”

PRLE
Andreas, grundare av PRLE vill bredda herrmodet och är ett varumärke som fokuserar internationellt. Varumärket visar en kombination av sjuttiotalet och det androgyna. ”Genom excentriska karaktärer, verkliga eller fiktiva, skapas kollektioner som har i syfte att inspirera till originalitet och individuellt uttryck.”

 

SLUTBILDER @ MEHRENS ACADEMY!

SLUTBILDER FRÅN MEHRENS ACADEMY!

Under slutfotograferingen på MEHRENS ACADEMY skapade våra elever, under två dagar sina första portfoliobilder. Här kommer ett gäng av slutresultaten av bilderna i färg!


Fotograf: Dennis Wernersson
Hårstylist: Sofia Geideby 
Makeupartist: Julia Pettersson
Model: Nika H – Stockholmsgruppen


Fotograf: Dennis Wernersson
Hårstylist: Sofia Geideby
Makeupartist: Jessica Martin
Model: Johanna P – LeManagement


Fotograf: Dennis Wernersson
Hårstylist: Sofia Geideby
Makeupartist: Jessica Martin
Model: Johanna P – LeManagement

 

SLUTBILDER @ MEHRENS ACADEMY

SLUTBILDER FRÅN MEHRENS ACADEMY!

Under slutfotograferingen på MEHRENS ACADEMY skapade våra elever, under två dagar sina första portfoliobilder. Här kommer ett gäng av slutresultaten av de svart/vita bilderna!


Fotograf: Dennis Wernersson
Hårstylist: Sofia Geideby 
Makeupartist: Minna Parkkila
Model: Klara B – LeManagement


Fotograf: Dennis Wernersson
Hårstylist: Sofia Geideby
Makeupartist: Emelie Wang
Model: Davina – Stockholmsgruppen


Fotograf: Fredrik Augustsson
Hårstylist: Emike Szanto / MEHRENS ACADEMY
Makeupartist: Elin Tossavainen
Model: Nellie B – LindModels

 

GOD JUL ÖNSKAR MEHRENS ACADEMY!

GOD JUL önskar vi på MEHRENS ACADEMY!

Idag avslutar vi den sista makeupartist-utbildningen för 2017 och önskar alla en riktigt GOD JUL! Eleverna är nu certifierade makeupartister och redo att ta sig an nya utmaningar! Vi önskar er alla stort lycka till!

Det har varit 10 intensiva veckor. Att se tillbaka på dessa 10 veckor och se hur makeupartisterna vecka för vecka har utvecklats är helt fantastiskt.

Makeupartisterna är redo att stå på egna ben. Under 10 veckor har vi hunnit med allt från tekniker för alla makeup-moment, eget skapande utifrån brief, försäljningstekniker, modehistoria, starta eget, retuschering, visningsmakeup & PPM, studiodagar, period-makeuper, master classes, hur man marknadsför sig själv, hur man är den bästa makeupartisten ute på jobb och så mycket mer.

Idag avslutar vi utbildningen och året 2017 med en stor härlig frukost, utdelning av certifikat och ett stipendium från UMG samt presentation av makeupartisternas första portfoliobilder!

Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL!

FASHION WEEK STOCKHOLM

Nu ligger schemat ute för Fashion Week Stockholm, A/W 2018 ute på FashionWeek.se! 

Fashion Week Stockholm kommer att pågå under tre dagar i januari, den 21-23. Då visar designerna upp höstens kollektioner för 2018! Beckmans College Of Design kommer att öppna Fashion Week söndagen den 21:e januari, på Grand Hotel i Stockholm. Vidare på söndagen visar Emelie Janrell, Johannes Adele, Totême, Newhouse, Ida Klamborn, Busnel och Filippa K. På måndagen och tisdagen visar bland andra Ida Sjöstedt, Whyred, Rodebjer, Hope och många fler.

Av 50 stycken sökande till Swedish Fashion Talents 2018 så har Per Götesson, Rave Review, K-ourage och PRLE vunnit i modekategorin och kommer därmed att få visa upp sina kollektioner under Fashion Week Stockholm! Swedish Fashion Talents med sina fyra vinnare har sin visning på måndagen klockan 14.00 på Berns.

Utöver nyfikenheten för vinnarna av Swedish Fashion Talents så levererar alltid Beckmans College Of Design nytänk, otroligt spännande! Vi ser även fram emot att få se nyheterna från Totême, ett av våra favorit-märken!

FASHION WEEK 2018

PHOTOSHOOT @ MEHRENS ACADEMY!

PHOTOSHOOT @ MEHRENS ACADEMY!
Våra elever i Göteborg och Stockholm har under helgen arbetat i team för att skapa sina första portfoliobilder!

Intensiva och otroligt roliga dagar! Stämningen är på topp, makepartisterna är laddade, modellerna är fantastiska, hårstylisterna skapar magiska hår och fotograferna är grymma bakom kameran!

Helgen i näst sista veckan av utbildningen, dvs vecka 9/10 gör våra elever sina första portfoliobilder. Vi bygger upp studios på skolorna och arbetar tillsammans med professionell fotograf och hårstylist. Vi har förmånen att arbeta med underbara modeller från agenturer för att skapa beutybilder av högsta kvalitét. Under 2 dagar gör makepartisterna 2 looker var, en bild i färg och en bild i svart/vitt. Resultaten får ni se i slutet på veckan!

Göteborg:
Fotograf: Fredrik Augustsson
Hårstylist: Emike Szanto
Modeller: LindModels

Stockholm:
Fotograf: Dennis Wernersson
Hårstylist: Sofia Geideby / KollektivetKAI
Modeller: LeManagement och Stockholmsgruppen

Vill du utbilda dig till makeupartist?
Gör din intresseanmälan redan idag!

MAKEUP ACADEMY MAKEUP ACADEMY MAKEUP ACADEMY MAKEUP ACADEMY MAKEUP ACADEMY MAKEUP ACADEMY MAKEUP ACADEMY MAKEUP ACADEMY MAKEUP ACADEMY MAKEUP ACADEMY MAKEUP ACADEMY MAKEUP ACADEMY

 

 

 

 

 

 

FÖRSTÅ, TOLKA & HITTA INSPIRATION!

Vad inspirerar oss? Hur tänker vi inför ett jobb?

Vad som inspirerar oss makeupartister varierar såklart. Kanske är det byggnader, växter, fåglar, kläder eller människorna vi möter på stan. Det finns inget rätt och fel och listan kan göras oändligt lång. Under utbildningen på MEHRENS ACADEMY ger vi dig de redskap du behöver för att börja förstå, tolka och hitta inspiration till olika jobb.

Vi lär dig hur du tolkar olika jobb, hur du bör tänka kring olika magasin och kunder. Vad du ska lyssna på och ta in och hur du därefter kan vara med och bolla fram ideér för att skapa rätt makeup till rätt jobb. För det är precis vad det handlar om, rätt makeup till rätt tillfälle.

Det finns inga satta regler för hur en makeup ska se ut, utöver att den alltid ska vara perfekt och att kunden ska vara nöjd. Du som elev får under utbildningen lära dig att skapa makeuper till olika typer av jobb. Reklam, mode, visningar och privatkunder. Det viktigaste är att kunna leverera ett perfekt resultat utifrån vem din kund är och preferenserna dem har. För att förstå vem kunden är behöver man göra research, vilket du kommer att lära dig och göra successivt under hela utbildningen.

Idag på MEHRENS ACADEMY får våra elever tolka olika modejobb, där de utgår från magasin, kund, styling, hår och fotograf för att skapa en makeup som passar. De får beskriva hur dem har tolkat jobbet, hur de har tänkt, arbetat med teknikerna och produktval. De beskriver vad dem har utgått ifrån och vart dem har hittat sin inspiration till att skapa makeupen.

 

SWEED LASHES BY TERRY!

Gabriella Elio, grundaren av Sweed Lashes har tillsammans med skönhetsgurun Terry de Gunzburg skapat Sweed Lashes By Terry.

Sweed by Terry skapades i fyra olika varianter och vi på MEHRENS ACADEMY har fått möjlighet att testa fransarna! Vi tycker det är så kul att kunna presentera nyheter för våra elever. Det gör att dem får testa på och lära sig hur olika produkter fungerar utöver det som redan finns på skolan. Som ni kanske vet så besöker grundaren Gabriella skolan under våra underbildningar och lär ut dom bästa teknikerna för att fästa fransar!

Varumärket By Terry är skapat av makeupartisten Terry de Gunzburg 1998. Hon var även med och tog fram Touche Éclat under sina 15 år på YSL. Hennes strävan efter kvalitet och personlighet, i makeup och hudvård har lett till ett lyxigt och genuint varumärke.

TERRY FLAIR – Är ett set med dubbla och trippla fransar. Dom kommer i tre olika längder (7mm, 10mm, 12mm) så att man själv kan skapa sin personliga look. Detta set passar därför lika bra till en soft look eller för att få fram en mer intensiv blick.

OEIL DE BICHE – Dessa fransar ger en mer plumping effekt. Fransarna bygger på längden i mitten av ögat och skapar en fin, tät böj. Dom smälter perfekt ihop med dina egna fransar!

TÊTE Á TÊTE – En riktigt everyday frans! En elegant och diskret frans som är super för dig som är ny inom frans-världen eller för dig som bara vill ha naturligt tätare fransar.

Terryfic 3D – Är hitills den mest dramatiska fransen Sweed Lashes har skapat. Den är skapat med en exklusiv 3D-teknik där stråna har placerats omlott varandra. Dessa fransar bygger på längden ut mot yttre ögonvrån vilket skapar en intensiv look.

Egenskapen alla fransar från Sweed Lashes har är att dom är handgjorda med hög kvalité. Fästet på varje frans är väldigt mjukt, vilket gör att att dom är lättare att fästa och anpassningsbara efter ögats form.
Tar du bra hand om dina fransar kan du återanvända dom upp till 10 gånger!

Alla dessa fantastiska fransar hitta du på tex Åhlens, Kicks, Elveven.se m.m men självklart på Sweed Lashes egna hemsida.

SWEEDLASHES

 

 

BACK TO THE 80’S!

”Back to the 80’s” är vad vi har varit på skolorna i Stockholm och Göteborg!

Under makeupartist-utbildningen på MEHRENS ACADEMY så har vi en halvdags föreläsning om modehistoria. Vi går igenom de olika tidsepokerna, hur man klädde sig, hur makeup och hår såg ut, vad som kännetecknar åtalet och kända ikoner. Vid tre tillfällen per utbildning tar vi in makeupartister från branschen som undervisar i de olika årtalsmakeuperna. Makeupartisterna är aktiva och etablerade i branschen och är här för att ge eleverna inspiration och tips från yrkeslivet. Under tre heldagar är de här för att ge våra elever allt och lite till!

80-talet har vi nu haft i både Stockholm och Göteborg, i Göteborg besökte Linda Mehrens eleverna och i Stockholm var Oscar Svensson från MIKAs Looks på plats. Båda undervisade i det fantastiska 80-talet och visade eleverna nya tekniker, mer färg och form!

80-talet sägs vara ”kontrasternas årtionde”. Makeupen handlade mycket om design och man förstärkte uttryck med kraftiga färger och former. Blått, grönt, rött, rosa och turkost var några av de populära färgerna. På dagtid var man fortfarande försiktig gentemot var man vad under kvällstid då det var ”full-on-makeup”. Det var mycket färgglada ögonskuggor och rouge, det viktigaste i makeupen var att färgerna var väl ”blendade” och gick in i varandra så att övergångarna doldes. Färgerna fick gärna ta plats, ögonskuggan och rouget gick ofta upp i ögonbrynen och i hårfästet.

Vi bara älskar 80-talet! Det finns inga hämningar, man får gå all-in och det är glatt och härligt! Kanske har det med alla färger och göra, kanske med musiken som spelades eller den härliga, färgstarka stylingen!

 


80-talet tolkat av vår gästlärare, makeupartisten Oscar Svensson.


Oscar Svensson, makeupartist representerad av agenturen MIKAs Looks. 


80-talet tolkat av vår gästlärare i Göteborg, makeupartisten Linda Mehrens.


Laeticia i 80-tals makeup gjord av elev! 


Eman i 80-tals makeup gjord av elev! 


Carolina i 80-tals makeup gjord av elev! 


Julia i 80-tals makeup gjord av elev! 

NEMA PROBLEMA FOUNDATION!

Nema Problema Foundation är en välgörenhetsorganisation som arbetar med att stärka integrationen i Sverige!

Välgörenhetsorganisationen Nema Problema Foundation är en ideell organisation som arbetar för att göra världen och Sverige till en bättre plats! Deras huvudsakliga fokus ligger i att stärka integrationen i Sverige genom sysselsättning för nyanlända. Det gör dem bland annat genom forum där etablerade svenskar och nyanlända kan mötas. De har allt från mentorskapsprogram, arbetsförberedande kurser och jobbcoaching/matchning. Förutom att de arbetar för en stärkt integration i Sverige som har de bland annat byggt barnhem i Uganda och Ukraina.

Förra helgen, den 25:november anordnade Nema Problema eventet STHLMSYSTRAR på Rinkeby Ungdomsgård för tjejer i förorten, åldrarna 13-20. Ett event där tjejerna fick hänga, skratta, göra kul aktiviteter och träffa nya vänner.

Linda Mehrens, grundare av MEHRENS ACADEMY brinner för välgörenhet och tvekade inte en sekund på att stötta detta event. Makeupartisterna Rosi och Katarina, tidigare elever på MEHRENS ACADEMY hade med sig fullproppade makeupväskor från skolan och fanns på plats under eventet för att lägga makeup på tjejerna.

Ett riktigt lyckat event där ca 200 tjejer köade för att få makeup och tips! Utöver Makeup-stationen så kunde tjejerna dansa, fika och fotas. De fick även med sig en härlig goodiebag från The Body Shop!


Bilder lånade av Nema Problema

 

NARS MASTERCLASS PÅ MEHRENS ACADEMY!

Idag hade eleverna på skolan i Göteborg NARS Masterclass!
Märket jobbar med många skolor internationellt, och idag hade dom sin första Masterclass på en skola i Sverige. Vi på MEHRENS ACADEMY är ärade att få vara den första!

NARS bildades för 23 år sedan men ses än idag som ett trendigt och populärt sminkmärke. Vilket är en stor bekräftelse på att dom verkligen lyckats! Dem anses vara ett Fashion Brand som gör omkring 70 visningar om året och är självklart på plats i flertal länder under Fashion Week. Emelie Fritzdorf som är manager för butikerna i Sverige samt en del av deras PRO team kom in med sin fantastiska energi och kunskap och höll i dagens NARS Masterclass. Hon visade två looker dom gjort under Fashion Week i höstas.
Eleverna fick även en inblick på hur visningar går till, vad man ska tänka på.
Emelie delade med sig av sina bästa tips och dom bästa backstage produkterna att ha med sig!

Efter dagen fick våra eleverna en liten goodiebag och en katalog med information om Nars produkter att ta med sig hem.
Ni kan själva gå in och få information eller beställa era favoritprodukter här.
Tack för denna lärorika dag NARS!

LOOK 1
Den här makeup är ifrån looken Nars gjorde under London Fashion Week SS18 för designern Christopher Kane.
Fokuset låg på ”no makeup, makeup look” med skimmrig hy, ruffsiga bryn och bleka läppar!

PRODUKTER LOOK 1

LOOK 2
Den här makeupen är ifrån looken Nars gjorde under New York Fashion Week SS18 för designen Isa Arfen!
Det skulle vara en grafisk liner med egyptiskt intryck. En arabisk kohlpenna som innehåller mycket pigment användes.

PRODUKTER LOOK 2

EN HÄRLIG GOODIEBAG FÖR VÅRA ELEVER ATT TA MED SIG HEM TILLSAMMANS MED EN PRODUKTKATALOG!