OM BEAUTY ACADEMY

BEAUTY ACADEMY är en professionell yrkesutbildning inom makeup och hår

BEAUTY ACADEMY har ett etablerat rykte som den mest prestigefyllda akademin i Sverige.

Skolan startade i januari 2009 och är känd som den utbildning som får ut flest elever i arbete. BEAUTY ACADEMY har utbildningar i Stockholm. Akademin startades av makeup-artisten och entreprenören Linda Mehrens som har mer än 30 års erfarenhet från kosmetikaindustrin och ägs nu av Beauty-tech bolaget Dashl som digitaliserar skönhetsbranschen och hjälper stylister att få en språngbräda in i branschen snabbare genom sitt nätverk.

Varför BEAUTY ACADEMY

Att välja rätt skola kan vara avgörande hur du kommer att lyckas i ditt yrkesliv. BEAUTY ACADEMY skiljer sig en hel del från andra utbildningar.

 • Vi jobbar nära branschen och har ett brett kontaktnät.
 • Våra utbildningar leder ofta till jobb.
 • Vi jobbar för eleverna, även efter utbildningen.
 • Vi ger dig professionella produkter och verktyg som du verkligen vill arbeta med efter utbildningens slut.
 • Vi ger dig bästa tänkbara förutsättningar att bygga en bra portfolio, vilket ofta är avgörande om du får ett jobb eller blir antagen av en agentur.

Försäkrad på BEAUTY ACADEMY

Som elev på BEAUTY ACADEMY är du självklart helförsäkrad.
Detta innebär:

 • Kollektiv Olycksfallsförsäkring
  Kollektiva olycksfallsförsäkringen gäller för samtliga elever under arbetstid/skoltid.
 • Kundolycksfallsförsäkring
  Försäkringen gäller för personskada uppkommen genom olycksfall och som drabbar kund i försäkringstagarens lokaler.
 • Behandlingsskada
  Försäkringen gäller om du som elev skulle skada en modell eller kund.

Stolta medlemmar av CIDESCO

BEAUTY ACADEMY har som Sveriges första akademi blivit medlem i CIDESCO – världsstandarden för skönhet och spa-terapi. CIDESCO erbjuder enbart medlemskap till ledande skolor, högskolor, spa och skönhetssalonger och dess diplomkvalifikation erkänns över hela världen. CIDESCO granskar BEAUTY ACADEMY årligen för att se så att vi håller högsta möjliga nivå.

Vår vision: Europas bästa utbildning

Vårt mål är att få ut våra elever i arbete. Vår vision är att bli bäst i Europa. För att nå dit lägger vi stor vikt vid följande punkter:

 • Vi tror på varje individs förmåga att nå sina mål och drömmar.
 • Vi håller vad vi lovar och arbetar alltid för långsiktig framgång.
 • Vi arbetar för god sammanhållning och samarbete i grupperna.
 • Vi agerar med ärlighet och öppenhet.
 • Vi värdesätter kunskap och kompetens och strävar alltid efter att leverera det bästa vi kan.
 • Vi värdesätter kunskap och kompetens och strävar alltid efter att leverera det bästa vi kan.

Ett tips är att kontakta tidningar, agenter och makeup-artister och be om ett utlåtande om oss. Och besök gärna någon av våra studios. Vi lovar att ta väl hand om dig och ge dig en utförlig presentation av BEAUTY ACADEMY.

Ditt yrkesliv efter utbildningen

Det finns inga begränsningar för var vår utbildning kan ta dig. Det är inte alltid enkelt att få jobb, vilken utbildning du än skaffar dig, men hos oss får du de bästa verktygen för att ta plats före andra i en mycket populär bransch. Efter att ha gått på BEAUTY ACADEMY finns stora chanser att du når dina mål och drömmar.

Genom vår utbildning kan du arbeta med mode, reklam, TV, film och artister i både stillbild och rörlig film. Du kan välja att vara verksam i butik eller på salong. Du kan starta eget företag, frilansa eller ta anställning, det är upp till dig.

Vi har ett mycket nära samarbete med kända makeup-märken samt makeup- och håragenturer som öppnar vägar för de mest dedikerade eleverna att få assistera de största namnen i branschen. För den som jobbar hårt finns alla möjligheter!
Du är alltid välkommen tillbaka till akademin för råd och hjälp. Vi lägger gärna upp en plan för hur du ska komma vidare, granskar din portfolio eller bara ses över en kopp kaffe. Hos oss blir du en i familjen!

VI NÅR VÅRT MÅL NÄR DU NÅR DITT.

Makeup Artist, Hårstylist eller Manicurist?

Läs mer om våra utbildningar och privata kurser.