Inspireras av Sveriges bästa kreatörer

Bli undervisad av Sveriges elit

Vare sig du vill arbeta med makeup eller hår inom mode, film, TV eller i butik, så har vi föreläsarna med de bästa kontakterna och de tyngsta meriterna. Våra kreatörer arbetar med storheter som Kate Moss och Lady Gaga, med kampanjer som Louis Vuitton och Dior och med tidningar som Vanity Fair, ELLE och Vouge. Utöver föreläsningar och undervisning av lärare och gästlärare, bjuds du även på en exklusiv Masterclass av makeup artister från M.A.C Cosmetics.

Våra lärare

VERKSAMHETSCHEF

Jessica har lång erfarenhet från makeup branschen och kommer senast från Björn Axen Academy där hon grundat deras makeuputbildning och även jobbat som utbildningsansvarig på frisörutbildningen. Jessica har 25 års erfarenhet som makeupartist och är utbildad på Glauca Rossi School of Makeup. Hon började sin karriär på Face Stockholm där hon jobbade med etablering av nya försäljningsställen, utbildning av personal och produktutveckling. Under en längre tid arbetade hon även på huvudkontoret i New York. Hon var under flera år rektor på Face Stockholm Makeup School. Jessica har även representerats av Stockholmsgruppen som makeup artist och samarbetat med många kända kunder inom mode, reklam, TV och olika visningsuppdrag.

Grundare Mehrens Academy

Linda Mehrens har arbetat med flera världskända märken och även varit Maybelline NYs officiella makeup-artist i Sverige 2008-2014. Hon är utbildad i London och grundade MEHRENS ACADEMY år 2009. Samma år lanserade hon en exklusiv kollektion makeup-penslar under eget namn och design, som snabbt blev en succé. Sex år senare släppte hon sin andra kollektion, den första i världen som bara består av japanska premiumfiber och med 100 % hållbarhetstänk.

Kundurval:

Björn Borg, JC, GinaTricot, H&M, Marco Polo, Tiger, Acne, ELLE, Café, Damernas, Plaza, Cosmopolitan, BON, Tush, Drottning Silvia, Helena Seger m.fl.

HUVUDLÄRARE

​Lava började sin karriär inom skönhet år 2011 då hon öppnade en egen skönhetssalong i Mellanöstern. Sedan flyttade Lava till London där hon började jobba för Mac som makeup artist och sedan som manager där hon utvecklade personal inom sälj, kundservice och makeup. Lava har jobbat på Copenhagen fashion week men den största passionen är bröllop. Lava har även tidigare erfarenhet som lärare och undervisade i engelska. Hon älskar att föra vidare sin kunskap och inspireras av att kunna utveckla människor.

Besök Lavas HEMSIDA och  INSTAGRAM

Makeup Artist

Jenny Beckman startade sin karriär som makeupartist i Malmö år 2010, influerad av dans, teater och performing arts. Sedan dess har Jennys passion, kreativitet och utåtriktade personlighet lett till uppdrag inom mode, reklam, TV, artister och visningar. År 2018 packades väskan för Frankrike, som därefter har vidgat hennes uppdrag utåt i Europa. Idag utgår Jenny främst ifrån Stockholm och Paris. Jenny har även jobbat för MAC Cosmetics som Resident Trainer – där hon utbildade personalen i ett flertal städer i Sverige inom makeup teknik, fashion skills, kundservice och sälj.

Kundurval: Condé Nast, Anine Bing, Diana Orving, Aéryne Paris, Eurovision Song Contest, mfl.

Fashion shows urval: Balenciaga, Vetements, Rick Owens, Nina Ricci, mfl.

Besök Jennys HEMSIDA och INSTAGRAM.

MUA-Diana-Tillström
Makeup Artist/Hårstylist

Diana är en kreativ och engagerad Makeup och hårstylist med mer än 20 år i branschen. På ett pedagogiskt och engagerande  sätt delar hon med sig av sin kunskap. Hon älskar de små detaljerna, brinner för att inspirera och har stor erfarenhet inom film, reklam, foto, TV, musikvideos, modevisningar, utbildning och försäljning. Diana driver även agenturen Märkbart By Styleoffice som tar in nya spännande skönhetsprodukter till Sverige.

Kundurval:
Institute Magazine, Elle,  Björn Axén, Jennifer Blom,  Lumene Sverige, Lóreal, Anastasia Beverly Hills Nordic, Eurowoman, Daisy Beauty, JC, NK, Robb Report, Fashion week, Eurovision, Idol, Talang, Let´s Dance, Tv4, SVT, Dansk film, Zentropa mfl
 
Urval av kändisar:
Christy Turlington, Usher, Carola Häggqvist, Drottning Silvia, Will Pharell, Carolina Gynning, Mikael Persbrandt, Marina Abramovic, Danny Saucedo, Mariette, Tilde De Paula.
 

Besök Dianas INSTAGRAM

Makeup Artist

En fantastiskt kreativ hår och makeup artist med lång erfarenhet i branschen. Representerad av agenturen Art Official Agency och arbetar inom mode, reklam, film, musik och tv. Har arbetat som lärare inom makeup i snart 14 år och arbetar i båda våra skolor, Sthlm och Gbg. Här utbildar hon främst eleverna i de kreativa bitarna inom mode, visning, reklam och airbrush. Ni kan även hitta henne på 1-åriga Makeup- artist utbildningen på yrkesskolan Image Akademiet i Oslo.

Kundurval:

Mode: Schön Magazine, Wonderland, Contributor, Vulkan m.fl.
Reklam: Volvo, Mcdonalds, Absolut Vodka, Smirnoff m.fl.
Musik: Steve Angello, First Aid Kit, Alesso m.fl.
TV: NRK Mask design för ungdoms v serien Blank

Besök Soleys hemsida och Instagram.

Utbildningsanvarig/
Lärare Hårstylistutbildningen

Sofia Geideby är årets frisör 2018 och en av Sveriges mest prisbelönta frisörer både nationellt och internationellt! Hon har en stor passion för yrket och jobbar med allt från salongsjobb och utbildning till modeplåtningar, visningar och andra kreativa projekt. Sofia har en enorm energi och ett kraftigt driv, hon ger alltid 100% och är verkligen ett med yrket.

Besök Sofias HEMSIDA och INSTAGRAM .

Utbildningsanvarig/
Lärare Hårstylistutbildningen

Med en utåtriktad, kreativ och ambitiös personlighet och med ett nyskapande, utmanande och tekniskt hantverk har Annie Ankervik format en karriär i Sverige och utomlands. Annie är flerfaldigt nominerad i Årets Frisör och är tilldelad titeln ’Årets Frisör 2018 avant garde’, och titeln ’Best Stylist’ på Davines World Style Contest 2017. Utöver att vara medgrundare till KAI är Annie en del av Davines svenska team och Shokuninclik med bas i New York. Annie brinner för utbildning och älskar att dela med sig av sina erfarenheter!

Se Annies HEMSIDA och  INSTAGRAM

Makeup Artist/Hårstylist

Dominika Newelska är CIDESCO-certifierad makeup artist och hårstylist, samt SHR-auktoriserad hudterapeut. Hennes intresse för färg och form började redan i barnsben, och i tonåren förflyttades penslarna från kanvas till ansikte. Med glädje i sina yrkesroller som drivkraft och mottot ”man är aldrig färdiglärd” hämtar hon inspiration från sin omgivning. ”Mötet med en annan person är den outtömliga källan till att ständigt vara närvarande om min omgivning, och att ha magi i mina händer till att få en an annan person att tycka om sin spegelbild är en galet häftig känsla”. Med 18 år i branschen har Dominika hunnit med många olika typer av jobb inom både mode, skönhet, kundservice, försäljning, utbildning, TV – såväl direktsänd som inspelad drama & underhållning, reklam och mycket mer. Dominika arbetar också ideellt för olika organisationer där hon delar med sig av sin kunskap och kreativitet.

Urval av kunder: Elle Sverige, Plaza kvinna, Expressen söndag, MTG, Fremantle, Sveriges Radio

Besök Dominikas INSTAGRAM och BLOGG

Hårstylist

Josefin Gligic är utbildad frisör i grunden men arbetar i huvudsak som frilansande hårstylist. Efter fem år i modemeckat Paris, delar hon nu mestadels av sin tid mellan Stockholm & Paris. Hon jobbar med mode, reklam och visningar och reser runt om i Europa under modeveckorna. Josefin har även startat webshoppen backstager.se och ingår i kollektivet KAI tillsammans med Sofia och Annie.

Besök Josefins HEMSIDA och INSTAGRAM

Föreläsare

Mia Högfeldt arbetade som frilansande hår & make up artist för MIKAs i nästan 20år, sedan början av 90-talet. Samarbetet var inriktat på mode- och reklamjobb. Idag arbete Mia med kända profiler med så skilda stilar som Blondie och Carola, Val Kilmer och Ola Rapace. I sin bok ”MAKE UP” delar Mia med sig av sina bästa knep och råd för kvinnor i alla åldrar, alltifrån olika sminkningar och oumbärliga verktyg till hur du vårdar och tar hand om din hud så att den håller sig vacker längre.

Besök Mias HEMSIDA och  INSTAGRAM